Afscheid boegbeelden

Reaal Dronten heeft vandaag op de 1e trainingsdag van de nieuwe selectie twee oudspelers in het zonnetje gezet!

 

Na de 1e intensieve trainingsdag die begon onder leiding van de fysio’s van de club met het meten en in kaart brengen van de fitheid van de spelers en een bijbehorend programma voor de opbouw richting de start van het seizoen stond er een gezellige BBQ gepland waarbij de nieuwe en oude selectie gezamenlijk afscheid nam of kennis kon maken.

 

De oud spelers die het betreft zijn boegbeeld Stefan Wermers en clubtopscorer aller tijden Jeffrey van den Brakel die beiden gelukkig als echte clubmensen behouden blijven voor Reaal, maar het komend seizoen op een lager niveau in een vriendenteam gaan afbouwen.

We zijn staan hierbij even stil bij de lange periode waarbij deze twee oerReaalisten decennialang het gezicht van het eerste elftal waren.

 

De Stugge Tukker : Stefan Wermers

 

Mijn herinneringen naar de Stugge Tukker Stefan Wermers gaan terug naar het jaar 2006 toen de 14 jarige Stefan onze C1 kwam versterken.

Het was even wennen voor deze Twenteboy en een hele overstap van Enschede naar Dronten West.

Trainer Fred van den Brakel fronste even zijn wenkbrouwen toen Stefan samen met zijn vader Ed zich bij Reaal Dronten kwam aanmelden.Pa werd meteen grensrechter van dit uiterst succesvolle team en Stefan ontpopte zich als een onvervalste spelbepaler en de superbelangrijke spil op het middenveld.Hij kreeg al snel de bijnaam De Stugge Tukker maar al snel bleek Stefan over een flinke dosis technisch vernuft en tactisch inzicht te beschikken.

 

Tegenwoordig zullen er veel mensen met ongeloof reageren en verbaast dit verhaal lezen want gaat het hier wel om die Stugge Tukker? Hebben we het hier wel over dezelfde speler?

Jazeker….het gaat om Stefan Wermers die van huis uit een enorme technische bagage en talent had meegekregen.

Bij elke balaanname draaide en kapte Stefan zich om zijn as en legde hij zijn tegenstanders met perfecte schijnbewegingen volledig in de luren om vervolgens weer snel te schakelen en te accelereren om de flanken op te zoeken.Sommigen vroegen zich toen ook hardop af of deze Stugge Tukker misschien niet te goed voor Reaal was en keken met een scheef oog naar de overkant van het kanaal.

 

Toen in de C1 stak deze talentvolle stylist er met kop en schouders bovenuit en had Stefan altijd wel een verrassende snelle actie of kapbeweging in huis.Hij speelde risicovol met een enorme drive vooruit waarbij er altijd met een sublieme steekpass wel een vrijstaande medespeler werd gevonden. De techniek droop er vanaf en watertandend stonden de toeschouwers wekelijks te genieten langs de zijlijn want Stefan was een attractie op zichzelf.

Waar en wanneer ging het dan mis met onze Stugge Tukker?

 

Ik was erbij en herinner het mij nog goed toen bij een snelle actie Stefans enkel het zwaar kreeg te verduren en een gigantische klap kreeg. Er volgde een vervelende langslepende blessure waarna Stefan nooit meer de echte oude is geworden. Heel even leek zijn voetballoopbaan helemaal voorbij, maar puur op karakter en mentaliteit knokte Stefan zich terug en hoe…..

 

De technische hoogstandjes en zijn onnavolgbare draai en kap bewegingen waren er niet meer, maar puur op karakter worstelde Stefan zich als noeste en hardwerkende verdediger weer naar boven.

Hij stroopte nu zijn mouwen op en nam de verdediging van Reaal Dronten op sleeptouw en haalde zelfs ondanks zijn kapotte enkel en pijnlijke knieen het eerste elftal.

Met pijn in mijn ogen en een brok in mijn keel dacht ik nog vaak terug aan die Stefan van toen bij de C1 en het was niet altijd makkelijk om hem nu als hardwerkende zwoegende verdediger in actie te zien want dit was niet de echte Stugge Tukker van voor die vervelende enkelblessure.

 

In 2009 maakte Stefan zijn debuut in het eerste zondagteam van Reaal.

Vanaf 2012 tot 2020 was Stefan Wermers een vaste waarde in het zaterdagteam waar hij in totaal vier competitiedoelpunten en een bekerdoelpunt maakte.

Zijn allereerste doelpunt was uit bij EZC’84 in Epe en zijn enige bekerdoelpunt scoorde Stefan in 2017 uit bij Dieze West. Hij bleef Reaal Dronten altijd trouw en heeft inmiddels ook als vrijwilliger zijn sporen verdiend.

 

Toch gaan mijn gedachten even terug naar die smerige aanslag op zijn enkel en wat er daarna allemaal misging.

We hebben de smaakmaker en technische vernuftige Stefan Wermers daarna nooit meer teruggezien want ik ben ervan overtuigd dat hij het toen heel ver had kunnen schoppen.

 

Ik heb respect voor zijn persoonlijkheid en vind het als oudleider interressant om hem als volwassen persoon te zien ontwikkelen tot wat onze Stugge Tukker nu op 28 jarige leeftijd is. Bedankt Stefan!

 

  • Debuut eerste: 2009
  • Statistieken: 224 wedstrijden!
  • Doelpunten: 4 competitie/1 beker.

 

The Magic Leg : Jeffrey van den Brakel

 

Met maar liefst 69 competitiedoelpunten op de zaterdag en drie competitiedoelpunten op de zondag is Jeffrey van den Brakel met 72 doelpunten de Reaal Topscorer Aller tijden!

Dit hadden er eigenlijk veel meer moeten zijn want Jeffrey kroop er een paar keer tussenuit en had uitstapjes naar asv Dronten en Swift’64 waar hij ook regelmatig zijn doelpuntjes meepikte.

 

Jef groeide met zijn uitschuifbare benen en magische voeten op bij Reaal Dronten waar hij van kleins af aan al naar hartelust begon te scoren.

In 2006 was ik leider van de C1 waar Jeffrey zich op het middenveld met een gigantische drive etaleerde. Toen zagen we nog niet zijn aanvallende kwaliteiten die pas later naar boven kwamen drijven, maar het was werkelijk ongelooflijk wat Jeffrey toen al met zijn uitschuifbare benen liet zien.

 

In 2010 maakte Jeffrey zijn debuut in het eerste zondagteam waar hij meteen in een oefenwedstrijd tegen SC Emmeloord zijn visitekaartje af gaf en fraai scoorde.

Ik was erbij op 31 oktober 2010 toen Jeffrey in een thuiswedstrijd tegen WWNA zijn allereerste competitiedoelpunt liet aantekenen waarna er later nog velen zouden volgen.

 

Vanaf 2011 tot 2014 speelde Jeffrey aan de overkant van het kanaal bij onze groene buren asv Dronten.Ik was daar bij het tweede team van asv Dronten opnieuw zijn leider.Het waren mooie jaren met een prachtige kampioenschap met asv Dronten 2 in 2013 en met het eerste team in 2014.

Hij had potentie en was een groot talent bij asv Dronten maar zou daar helaas door allerlei omstandigheden nooit echt doorbreken. Bij het tweede team draaide de motor op volle toeren en scoorde Jef aan de lopende band, maar bij het eerste zou hij nooit verder komen dan slechts vijf treffers.In 2014 keerde Jeffrey terug bij Reaal om het voetbalplezier weer terug te krijgen.

 

Tussen 2014 en 2017 was The Magic Leg goed voor 61 doelpunten waarna hij in 2017 zijn geluk in Swifterbant bij Swift’64 ging beproeven.

Ondertussen ging het op 12 september 2015 bij een uitwedstrijd in Wilsum onderaan de IJsseldijk goed mis. Bij een misselijkmakende aanslag brak Jeffrey zijn kuitbeen en brak er een zware moeilijke revalidatieperiode aan.Na deze vreselijke beenbreuk is ook Jeffrey nooit meer de oude geworden.

 

Hij probeerde het nog even bij Swift’64 maar in Swifterbant kwam hij niet verder dan slechts acht treffers. Vol goede moed keerde Jef opnieuw terug bij zijn enige echte oude liefde Reaal waar hij nog eens acht keer scoorde en zijn totaal nu op 72 doelpunten bracht.

Bij vlagen zag je de techniek en zijn uitschuifbare benen weer terug en er waren momenten dat hij zichzelf weer oversteeg, maar het wilde gewoon niet meer lukken om zijn oude vorm van voor deze kuitbeen breuk terug te krijgen.

Bedankt Jef! met 72 doelpunten topscorer aller tijden!

 

  • Debuut eerste: 2010
  • Statistieken: 163 wedstrijden!
  • Doelpunten: 72 competitie/acht keer beker ( zaterdag en zondag )
  • Uitstapjes: ASV Dronten en Swift’64

Verslaggever: Klaas Huisman.

Delen: