DSV’61 Doornspijk – Reaal Dronten 6 – 1 ( 5 – 1 )

Na de 1-4 thuisnederlaag tegen Rood Wit vorige week gaan de Reaalisten ook in hun tweede bekerwedstrijd keihard onderuit.
De rood zwarten konden geen vuist maken in het Veluwse Doornspijk en stonden binnen tien minuten al op een hopeloze 2-0 achterstand bij derdeklasser DSV’61.
In de 35e minuut gloorde er even een sprankje hoop aan de horizon toen Tarik Ibrahim vanaf de strafschopstip de 2-1 liet aantekenen.
De Reaalisten leken zich te herstellen maar achterin was de defensie zo lek als een mandje en sneden de Doornspiekers met de scherpe kaasschaaf door de gatenkaas.
Bij een 5-1 ruststand stonden de Reaal supporters teleurgesteld en beteutert om zich heen te kijken want hier had niemand op gerekend.
In de tweede helft kwamen de Reaalisten met vier nieuwe spelers goed uit de startblokken en beter voor de dag.
Het aangeslagen team probeerde uit alle macht de schade te herstellen. Deze verslaggever zag in de tweede helft een ander team en vele lichtpuntjes, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Er kwamen ook kansjes, maar vlak voor tijd kregen de rood zwarten opnieuw keihard de deksel op de neus en moest men met een 6-1 nederlaag genoegen nemen.
Het doel werd verdedigt door Angelo Brink.
In de verdediging mochten Ihsan Turan, Remco Drenth, Shaquile Williams en Achraf Ouhamid hun opwachting maken.
Op het middenveld moesten Tim Murks, Berkan Ciloglan en Noureddine Hammouchi voor de juiste balans zorgen.
In de voorhoede gingen Jelle Zaal, Tarik Ibrahim en Adnane Ouhamid op zoek naar de doelpunten.
In de tweede helft kwamen Nordin Hettinga, Jay Vahl, Adil Elmorabit, Ayrton Neijenhuis en Giovanni Wegman binnen de lijnen.
Op de heenweg stonden de meegereiste Reaal supporters in een lange file voor de gerenoveerde Elburgerbrug te wachten.
Het wegdek was nog niet helemaal klaar waardoor het verkeer langzaam moest rijden en volledig stil kwam te staan.
Tot ieders opluchting kwamen de Reaal supporters toch nog op tijd aan op het gezellige sportpark De Haere te Doornspijk.
Naast de kantine stond de BBQ op volle toeren te draaien en waren er hamburgers en veluwse gehaktballen in de aanbieding.
De eerste plaagstootjes waren nog voor Reaal Dronten toen Jelle Zaal en Tarik Ibrahim dreigend voor het Oranje DSV doel opdoken, maar daarna sloegen de Doornspiekers vanuit de counter razendsnel en genadeloos toe.
In de 5e minuut was het al raak toen over de rechterflank Gerrit Hoekerd iedereen te snel af was.
In volle vaart stormde Gerrit Hoekerd op het Reaal doel af om vervolgens met een geplaatst schot in de verre hoek doelman Angelo Brink te passeren voor de snelle 1-0 voor derdeklasser DSV’61.
In de 10e minuut was het opnieuw raak en stonden de Reaalisten op een hopeloze 2-0 achterstand.
Na goed doorzetten van Stefan Bakker werd de haperende Reaal verdediging eenvoudig op het verkeerde been gezet.
Deze behendige DSV aanvaller had vanuit zijn ooghoeken al gezien dat Patrick Visser er beter voorstond en was van dichtbij een simpele intikker genoeg om doelman Angelo Brink voor de tweede keer te passeren voor de 2-0.
Hierna probeerde het gehavende Reaal Dronten terug te knokken en zich te herstellen,maar echte grote kansen kregen de rood zwarten niet.
Het Dronter team herbergt individuele kwaliteiten en heeft voetbaltechnisch best veel potentie, maar het oogde niet als een team.
De rood zwarten hadden grote moeite met de stevige grote Veluwse mannen die vooral mentaal en fysiek veel verder zijn dan Reaal.
Het stugge en fysiek sterke DSV Doornspijk bleef de bovenliggende partij en was bij elke uitbraak gevaarlijk.
Reaal mocht het spel maken, maar werden vanuit de omschakeling telkens overklast en voorbij gelopen.
De thuisploeg kreeg drie goede kansen en een schot van Patrick Visser spatte tegen de paal uiteen.
In de 35e minuut kwam Reaal Dronten via de creatieve Tarik Ibrahim weer terug in de wedstrijd.
Deze grillige aanvaller baande zich een weg door de DSV verdediging waarbij hij overduidelijk werd gehaakt en neerging.
De bal ging op de stip en het was Tarik Ibrahim zelf die deze strafschop hard binnenschoot door de doelman de verkeerde hoek in de sturen.
Met deze 2-1 gloorde er weer een sprankje hoop aan de horizon en leken de Reaalisten zich te herstellen of het ging plotseling achterin helemaal mis.
Er sloop wat irritatie in het team waardoor sommige spelers moeite hadden om het hoofd koel te houden.
Ook hier is er nog werk aan de winkel om vooral mentaal sterker en slimmer te worden want een tegenstander ruikt dan altijd bloed.
In de laatste vijf minuten voor rust stortte het Dronterteam als een kaartenhuis in elkaar en werd de verdediging te kijk gezet.
Op de rechterflank werden de Reaalisten door DSVer Gerrit Hoekerd van alle kanten voorbij gelopen.
Uit een strakke voorzet van Gerrit Hoekerd scoorde Jeffrey Schreurs met een intikker bij de eerste paal de 3-1 voor DSV Doornspijk.
Dit gebeurde in de 40e minuut en twee minuten later in de 42e minuut was het opnieuw raak.
Het was wederom Gerrit Hoekerd die de voorzet gaf op Stefan Bakker die met een spijkerharde kopbal de 4-1 liet aantekenen.
In de 44e minuut slalomde DSV aanvaller Jeffrey Schreurs zich een weg door de murf geslagen Reaal verdediging om vervolgens Stefan Bakker vogelvrij voor het doel te zetten voor de 5-1 ruststand.
Trainer Burak Yargan had nu genoeg gezien en bracht vier nieuwe spelers binnen de lijnen en deed wat omzettingen om het tij te keren.
De supporters reageerden teleurgesteld, maar keken hoopvol naar de tweede helft uit.
Iedereen zag dat dit team individueel genoeg kwaliteiten en potentie heeft, maar met name op de Veluwe komt er veel meer bij kijken en moet er vooral ook met teamspirit strijd en kracht gelevert worden.
Het liep stukken beter in de tweede helft en de Reaalisten konden ook enkele gevaarlijke speldenprikjes en plaagstootjes uitdelen.
Op het middenveld verrichtte Tim Murks ontzettend veel arbeid.
Er kwamen kansjes voor Nordin Hettinga, Jelle Zaal en Tarik Ibrahim.
De thuisploeg leunde relaxed achterover en liet Reaal Dronten een beetje komen.
Met een 5-1 voorsprong deed DSV het rustig aan tot grote onvrede van de trainer en het thuispubliek.
Pas halverwege de tweede helft liet DSV zich weer voorin zien, maar stond doelman Angelo Brink een puike partij te keepen en heerste er met Giovanni Wegman rust en overzicht in de verdediging.
Met de invallers Adil Elmorabit, de teruggekeerde Ayrton Neijenhuis en vooral met routinier Giovanni Wegman stond het verdedigend goed in de tweede helft.
Ook invaller Jay Vahl liet goede dingen zien.
Vooral Diavolo Rosso Giovanni Wegman stond als vanouds de verdediging neer te zetten en speelde ijzersterk.
Opvallend detail was dat Gio Wegman eerder met het tweede team een volledige wedstrijd had gespeeld en de reserves een 7-1 overwinning op de groene buren ASV Dronten 6 hadden geboekt.
De thuisploeg kreeg twee grote kansen in de tweede helft, maar liet verder niet veel meer zien.
Afstandsschoten van invaller Arnoud Zwep gingen naast het doel.
Gedurende de gehele tweede helft probeerde Reaal Dronten een doelpunt te forceren en waren Nordin Hettinga en Jelle Zaal dichtbij een treffer.
Ondanks het Dronter veldoverwicht en enkele kansjes bleven vanuit de omschakeling de Doornspiekers het meest gevaarlijk.
In de 90e minuut kregen de dappere Reaalisten alsnog de deksel op hun neus en scoorde Patrick Visser met een intikker van dichtbij de 6-1 voor DSV Doornspijk. Eindstand 6-1!
De andere wedstrijd in deze poule tussen het Puttense Rood Wit’58 en Terschuurse Boys werd met 1-2 door Terschuurse Boys gewonnen.
Volgende week gaat Reaal Dronten het in Terschuur tegen de koploper van deze poule opnemen.
Deze wedstrijd begint volgende week zaterdag 12 september om 14:30 op sportpark Overbeek van de Bleekstraat te Terschuur.
Aangezien Terschuurse Boys ook in het rood zwart spelen is het verstandig om dan het prachtige blauwe uittenue mee te nemen.
In de tweede helft heb ik voldoende lichtpuntjes en aanknopingspunten gezien en kunnen we best met vertrouwen vooruit kijken naar de competitiestart over twee weken bij VV ‘s-Heerenbroek.
Opstelling Reaal Dronten:
Angelo Brink, Ihsan Turan, Remco Drenth, Shaquile Williams ( Giovanni Wegman ), Achraf Ouhamid ( Jay Vahl ), Tim Murks, Berkan Ciloglan ( Ayrton Neijenhuis ), Noureddine Hammouchi ( Nordin Hettinga ), Jelle Zaal, Tarik Ibrahim en Adnane Ouhamid ( Adil Elmorabit ).
Wissels: Jay Vahl, Nordin Hettinga, Ayrton Neijenhuis, Adil Elmorabit, Giovanni Wegman, Jasper Vogelzang, Christiaan Vosjan.
Geblesseerd: Danny Mol, Anne Wilkins, Bas vd Berg, Nick Halfwerk, Ashwin Kasteel en doelman Patrick vd Waterlaat.
Gele kaart: Berkan Ciloglan.
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainer: Marcel Bohne
Teammanager: Stefan Halfwerk
Medische staf: Lise de Boer en Stefan Rutte
Assistent scheidsrechter: Martijn vd Polder
Scheidsrechter: Dhr. Evenhuis
Toeschouwers: 100
Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.
Delen: