Wedstrijdverslag ‘t harde 1 – reaal dronten 1

In een rommelige wedstrijd blijft een hardwerkend en strijdvaardig Reaal Dronten op een 0-0 gelijkspel steken bij subtopper SV t-Harde.

De kansen waren aan beide kanten op een hand te tellen, maar het had weinig gescheeld of de Reaalisten hadden de volle buit gepakt.

In de eerste helft werd er een Reaal doelpunt van Nordin Hettinga wegens vermeend buitenspel afgekeurd.

Nadat King Accasi in de slotfase een gigantische kans onbenut liet kwamen de rood zwarten met de schrik vrij toen er vlak voor tijd een doelpunt van SV t-Harde wegens vermeend buitenspel werd afgekeurd.

Onderaan dit verslag staan alle uitslagen en de opstellingen van beide teams.

 

Bij Reaal Dronten ontbraken Jeffrey van den Brakel, Mark de Ridder, Luc de Ridder en Frank Boutkan.

Op speciaal verzoek voor een keertje hier alle spelers met hun bijnamen!

De opstelling

Tussen de palen is doelman Patrick van de Waterlaat oftenwel De Panter van de Munten tegenwoordig een vaste waarde en ook in deze wedstrijd gaf Patrick zijn visitekaartje af.

Het centrale verdedigingsblok Goldenboy Remco Drenth en Diavolo Rosso Giovanni Wegman met daaromheen de beide backs Jay Tata Steel Vahl en Ironman Daan Boutkan.

Op het middenveld zorgden Indorocker Branko Huiberts, El Fakir Adil Elmorabit en El Salvatore Magico Jasper Vogelzang voor de aanvoer richting de frontlinie met Coconut Caribbean Danny Mol, spits Nordin Diamond Hettinga en King Flashlight Accasi.

Reserves

De wissels waren De Beer van West doelman Martin Pepperspray Hoogendoorn, Breakdancer Nick Halfwerk, Rastafari Ilsam Hursepuny, stugge Tukker Stefan Wermers en Turkish Delight Emre On.

De beide wissels Stefan Wermers en Ilsam Hursepuny fungeerden als assistent scheidsrechter.

Gaat Stefan Wermers straks na zijn actieve loopbaan in de voetsporen van zijn vader treden?

Brute Thomas en Woeste Mark

Nadat onze specialist en criticaster Dokters Anders E Vijfje een plekje op de sfeervolle tribune had gevonden maakten de supporters van het rode legioen onder aanvoering van brute Thomas en woeste Mark zich op voor de aftrap.

Bij opkomst lieten ook de groen witte Ultra’s van de thuisploeg zich even horen, maar zij konden het niet opboksen tegen brute Thomas en woeste Mark van het rode Reaal legioen.

Drassig veld

Voor precies welgeteld op de kop af 92 toeschouwers verschenen beide teams op een drassig nat en moeilijk bespeelbaar veld aan de aftrap.

Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr Gerben Smeenk uit Deventer.

De Brommert

Eerder deze week had onze lichtflits King Accasi in een oefenwedstrijd met onder de 23 drie keer gescoord.

Meteen vanaf de aftrap stormde King op volle snelheid op het vijandelijke doel af waar hij ternauwernood kon worden gestuit.

In de eerste vijf minuten verscheen King Accasi in de vijfde versnelling op de brommert drie keer dreigend voor het vijandelijke doel maar op het laatste moment kwam er zand in de motor en haperde de brommert.

In de 7e minuut lanceerde King met een mooie actie het rood zwarte diamant Nordin Hettinga die zijn inzet zag worden geblokt.

Veldoverwicht

Daarna nam SV t-Harde het initiatief over en trokken de Reaalisten zich terug in de verdedigende stellingen.

De groen witten omsingelden het rood zwarte strafschopgebied en probeerden met crossballen en steekballetjes de juiste openingen te vinden, maar slaagden hier amper in.

Met name Terence ten Brink, Bram van de Worp en Menno van t Hul probeerden op alle manieren iets te forceren, maar konden niet hun spitsen Lawrence Visch en Quiten Turubassa bereiken.

Met een flinke portie strijd en inzet bleven de Reaalisten overeind.

IJzeren Gordijn

Onder aanvoering van de uitblinkers Giovanni Wegman, Remco Drenth en de backs Jay Vahl en Daan Boutkan stond de Reaal verdediging als een solide blok beton.

Het IJzeren gordijn draaide overuren, maar gaf weinig weg en hield goed stand.

Scrimmage

In de 16e minuut veroorzaakte een indraaiende corner van SV t-Harde een rommelige scrimmage voor het Reaal doel waar de verdedigers Remco Drenth en Giovanni Wegman konden opruimen.

Bij de thuisploeg volgde er een wissel en kwam Wesley Huenestein voor de lichtgeblesseerde Melvin Boender binnen de lijnen.

Plaagstootje

Rond de 20e minuut lieten de Reaalisten zich weer voorin zien en werd de snelle King Accasi op volle snelheid getorpedeerd.

De vrije trap van Adil Elmorabit werd met moeite door de doelman van SV t-Harde tot corner verwerkt.

Even later haperde bij balverlies de omschakeling bij Reaal Dronten en kwamen de Hardenezen gevaarlijk opzetten.

Rood Zwarte Panter

Deze uitbraak leverde in de 24e minuut een goede kans op voor de groen witten.

Met een geweldige reflex toonde Reaal doelman Patrick van de Waterlaat zijn klasse door het venijnige schot van Hardenees Menno van t-Hul te pareren.

Twee keer moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat in de eerste helft in actie komen en hield hij zijn team met twee puike reddingen overeind.

Zoekende

De thuisploeg bleef via uitblinker Bram van de Worp, Terence ten Brink en Jelle van t Hul de openingen zoeken, maar kwamen er ondanks een optisch veldoverwicht niet doorheen.

De eenzame spits Lawrence Visch kon amper worden bereikt en werd vakkundig door Gio Wegman en Remco Drenth aan banden gelegd.

Buitenspeldoelpunt

Tot de 44e minuut sukkelde deze wedstrijd door zonder echte grote kansen voor beide teams.

De thuisploeg probeerde iets te forceren, maar oogde machteloos.

Pas in de 44e minuut veerde het Reaal publiek overeind toen Danny Mol de bal uit een corner keurig op Nordin Hettinga klaarlegde, maar helaas werd het doelpunt van Nordin wegens buitenspel geannuleerd.

Gelijkopgaand

In de eerste helft kreeg SV t-Harde zes corners te nemen die ook niets zouden opleveren.

Vanuit de omschakeling waren er drie spaarzame counters van Reaal Dronten te zien, maar de eindpassing was slordig en onzuiver.

Vlak voor rust verschenen Jasper Vogelzang, King Accasi, Danny Mol en Nordin Hettinga voor het vijandelijke doel zonder echt gevaarlijk te worden.

Met een 0-0 stand werd de rust bereikt.

Groene offensief

De Reaalisten verschenen ongewijzigd aan de tweede helft en probeerden speldenprikjes uit te delen.

In de 52e minuut kreeg SV t-Harde via topscorer Lawrence Visch een goede mogelijkheid, maar diens kopbal zeilde rakelings naast.

Daarna kreeg de thuisploeg drie corners te nemen en moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat weer in actie komen om een schot van Quinten Turubassa te pareren.

De ondergrens

Gaandeweg zakte het niveau van deze wedstrijd tot een bedenkelijk peil waarbij beide teams veelvuldig balverlies leden en niet in staat waren een fatsoenlijke aanval op te zetten.

Bij balverlies van de thuisploeg kwam Reaal Dronten er drie keer gevaarlijk uit, maar haperde de eindpassing.

Opleving Reaal

Rond de 60e minuut werd er een overtreding op Branko Huiberts gemaakt en kreeg Reaal een vrije trap te nemen die door Adil Elmorabit werd overgeschoten.

Een corner van King Accasi veroorzaakte via Remco Drenth een rommelige scrimmage voor het groen witte doel waar een verdediger deze bal in paniek tot corner verwerkte.

De Reaalisten kregen in deze fase drie corners te nemen die niets zouden opleveren.

Grimgriezels

Onze criticaster Dokter Andes E Vijfje smeet zijn notitieblokje in de prullenbak en mompelde iets over grimgriezels en horrorweazles.

Beide teams grossierden in veelvuldig balverlies en stapelden fout op fout, maar de strijd en inzet vergoedde veel.

Reaal Dronten was nu fysiek en conditioneel de bovenliggende partij, maar aan beide kanten waren de kansen op een paar vingers te tellen.

Dolgedraaide scootmobiel

Aan de overkant van de tribune gingen bij een op hol geslagen en dolgedraaide scootmobiel alle alarmsystemen tegelijk af.

De knipperlichten van deze dolgedraaide scootmobiel hield de gemoederen even bezig en leidde ook de aandacht van Dr. Andes Vijfje af.

Plotseling liet de thuisploeg van zich horen en zeilde een verraderlijk schot van Terence ten Brink rakelings over.

Hoop doet leven

Terwijl onze criticaster Dr. Andes Vijfje het helemaal niet meer zag zitten en aanstalten maakte te vertrekken was het rode legioen van woeste Mark en Brute Thomas helemaal in rep en roer.

Dit gebeurde in de 80e minuut toen King Accasi op zijn brommert sprong en iedereen voorbij snelde.

De ultieme kans

Bij een snelle uitbraak sprong onze lichtflits King Accasi op zijn brommert en snelde hij op volle snelheid op het groene doel af.

De Reaal supporters veerden nu overeind toen King Accasi de doelman van SV t-Harde omspeelde en leek te scoren.

Er kon nu niets meer fout gaan want King deed alles goed, maar tot ieders ontzetting rolde het schuivertje rakelings voorlangs het doel.

Groene slotoffensief

Vanaf dit moment zette de thuisploeg aan voor een ontketend slotoffensief en braken er benauwde momenten aan voor het Reaaldoel.

De gehele tweede helft was er amper iets gebeurd en leek deze wedstrijd dood te bloeden of plotseling moest Reaal alle zeilen bijzetten om de aanvalsgolven van SV t-Harde te onderscheppen.

Buitenspeldoelpunt

In alle tumult kreeg SV t-Harde vlak voor tijd een vrije trap te nemen en leek de thuisploeg deze wedstrijd met een rake kopbal alsnog te winnen, maar tot ieders opluchting werd dit doelpunt wegens vermeend buitenspel afgekeurd en kwam Reaal met de schrik vrij.

Iedereen langs de kant had grote twijfels bij deze beslissing, maar Dr. Andes E Vijfje wist het zeker en riep luidkeels terecht buitenspel.

FC Avondrood

Toen zijn pupil het rood zwarte diamant Nordin Hettinga het kaas van zijn brood liet eten ontstak Dr. Andes in grote woede en reageerde hij zijn teleurstelling op zijn grote oogappel af.

Ondertussen brak het avondrood aan en verscheen er een donkerrode gloed op het aangezicht van Dr. Andes E Vijfje die nu niet meer wist waar hij het zoeken moest.

Het was op zich al een wonder dat onze criticaster deze wedstrijd tot het bittere einde was gebleven.

Tot het bittere einde

Er leek geen eind aan deze wedstrijd te komen die een eeuwigheid leek te duren en letterlijk veel vergde van de diehard supporters.

Deze rommelige wedstrijd deed soms pijn aan je ogen en haalde het bloed onder je nagels vandaan, maar de spanning vergoed veel mompelde onze criticaster.

Nog een laatste keer schreeuwde Dokter Andes E Vijfje zijn rood zwarte helden naar voren toe.

Je zit er naast Klaas….wij tellen nu 100 toeschouwers werd er nog geroepen toen de scheidrechter voor het eindsignaal floot!

Applausje

Onder aanvoering van woeste Mark en brute Thomas ging het rode legioen uit zijn dak en werd het moegestreden Reaal team op een flauw applausje getracteerd.

Ik wil deze gezellige knusse en gemoedelijke voetbalclub SV t-Harde bedanken voor hun gastvrijheid.

Eindstand 0-0.

De uitblinkers

Een groot compliment voor onze verdedigers Jay Tata Steel Vahl, Ironman Daan Boutkan, Rosso Diavolo Giovanni Wegman en Goldenboy Remco Drenth.

Bij elke omschakeling waren El Salvatore Magico Jasper Vogelzang en King Flashlight Accasi betrokken.

Met grote trots wil ik onze rood zwarte Panter van de Munten doelman Patrick van de Waterlaat noemen.

Deze talentvolle doelman hield met drie weergaloze reddingen zijn doel schoon en maakt een gigantische ontwikkeling door.

Blijf nuchter met je beide benen op de grond Patrick en je gaat een grote keeper worden!

 

Man van de wedstrijd SV t-Harde: Bram van der Worp

Man van de wedstrijd Reaal Dronten: Daan Boutkan

 

Volgende week is Reaal Dronten vrij en geniet de selectie van een vrij weekend.

Op zaterdagmiddag 23 november speelt Reaal een uitwedstrijd bij VV Wilsum.

Deze wedstrijd begint dan om 14:30 uur op sportpark De Wijde Blik te Wilsum.

Vandaag pakte Dieze West uit Zwolle na een 0-0 gelijkspel bij VEVO Veessen de eerste periodetitel!

Alle uitslagen van de vierde klasse D:

SV t-Harde – Reaal Dronten 0-0

SV Zalk – VV Wilsum 3-0

VV s-Heerenbroek – VV Kampen 5-1

WZC Wapenveld – CSV28 Zwolle 3-3

Nrd Veluwe Boys – VV Wijthmen 1-2

VEVO Veessen – Dieze West Zwolle 0-0

SEH Heerde – VSW Windesheim 4-2

 

De opstelling van SV t-Harde:

Henry Schipper, Sam van Norel, Henrico Leusink ( Wesley vd Roest ), Menno van t Hul, Melvin Boender ( Wesley van Huenestein ), Terence ten Brink, Lawrence Visch, Bram van de Worp, Quinten Turubassa, Jelle van t Hul ( Stefan Marsman ) en Alwin Zieleman.

Wissels: Wesley van Huenestein, Wesley vd Roest, Youri van Boven, Stefan Marsman, Hielke Schoten en Jasper Hop.

Gele kaarten: Stefan Marsman en Wesley van Huenestein

Trainers: Egbert Kragt en Rene van t Goor

Teammanagers: Erik Nagelhout en Albert van Os

Assistent scheidsrechter: Albert van Os

 

De opstelling van Reaal Dronten:

Patrick van de Waterlaat, Jay Vahl, Remco Drenth, Giovanni Wegman, Daan Boutkan, Adil Elmorabit ( Nick Halfwerk ), Branko Huiberts, Jasper Vogelzang, Danny Mol, Nordin Hettinga en King Accasi.

Wissels: Doelman Martin Hoogendoorn, Nick Halfwerk, Ilsam Hursepuny, Emre On en Stefan Wermers

Afwezig: Jeffrey van den Brakel, Mark de Ridder, Luc de Ridder.

Gele kaarten: Giovanni Wegman en Jasper Vogelzang

Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg

Teammanager: Stefan Halfwerk

Medische staf: Lotte Bais

Assistent scheidsrechters: Stefan Wermers en Ilsam Hursepuny

 

De scheidsrechter: Dhr Gerben Smeenk uit Deventer

Toeschouwers: 100

 

Verslaggever: Klaas Huisman.

Delen:

Leave a comment