Hulshorst – Reaal Dronten 0-6 (0-3)

Een ontketend fris en energiek Reaal Dronten is flitsend aan de voorbereiding begonnen en boekt freewheelend een simpele eenvoudige 0-6 overwinning op derdeklasser VV Hulshorst.

De Rood Zwarten kwamen fel en fanatiek uit de startblokken en gaven meteen vanaf de aftrap in een gigantisch hoog tempo vol gas.Met een snelle balcirculatie en technische hoogstandjes werd de thuisploeg op eigen helft vastgezet en teruggedrongen.

Pas in de 20e minuut lieten de Veluwenaren zich voor het eerst voorin zien maar het oppermachtige Reaal Dronten bleef deze wedstrijd met attractief aanvallend voetbal domineren.Sommige Reaal supporters kwamen net iets te laat binnen om het prachtige openingsdoelpunt van Tim Murks te zien.Vanwege wegwerkzaamheden en diverse afsluitingen stond er vlak voor de Elburgerbrug een kilometers lange file.Via de sociale media besloten de diehard Reaal supporters om te keren om vervolgens via Harderwijk alsnog op tijd Hulshorst te bereiken.Helaas waren er ook supporters die niet meer konden ontsnappen en pas laat in de eerste helft binnen kwamen.

In 2017 en 2018 stonden beide teams eerder in een oefenwedstrijd tegenover elkaar en toen was VV Hulshorst nog met 4-2 en 3-2 te sterk voor Reaal, maar vandaag waren de rollen totaal omgedraaid en werd de derdeklasser bij vlagen totaal overklast en zoek gespeeld.

Alleen vlak voor rust en in het begin van de tweede helft kon VV Hulshorst een paar speldenprikken en plaagstootjes uitdelen, maar de verdediging van Reaal gaf geen krimp en stond tactisch goed.

Bij afwezigheid van vaste doelman Patrick vd Waterlaat mocht vandaag de 17 jarige jeugdkeeper Kevin de Boer het doel verdedigen.Deze jonge talentvolle doelman hoefde maar weinig in actie te komen maar greep drie keer uitstekend in en liet zien potentie te hebben.

In de verdediging mochten Jasper Vogelzang, Appie Ouhamid, Anne Wilkens en Ihsan Turan hun opwachting maken.

Op het middenveld zorgden aanvoerder en oude ervaren rot Adil Elmorabit, het veelzijdige talent Taha Fawzi, de turbo Tim Murks en de flamboyante Nordin Hettinga voor de juiste balans.

In de voorhoede waren Jelle Zaal en Islam Abdelsalem constant in beweging.

Na rust kwamen ook nog Samed Turan, Niamba, Wessel Tabak, Ayrton Neyenhuis, Laurens van Duin, Pieter Gross en Robert Borg in actie.

De spelers Patrick vd Waterlaat, Mark de Ridder, Christiaan Vosjan, Gio Wegman en Boyd de Graaf waren er vandaag niet bij!

Onderaan dit verslag alle info over de selectie van Reaal Dronten.

Nadat Jelle Zaal in de beginfase twee kansen had laten liggen was het in de 5e minuut al raak toen Tim Murks op zijn wenken werd bediend.

Hier ging een splijtende crossbal van Jelle Zaal op Islam Abdelsalem aan vooraf. Met een vlijmscherpe assist wist Islam heel subtiel Tim Murks te bereiken die raak schoot voor de snelle 0-1 voorsprong voor Reaal.

In een hoog tempo met mooie snelle acties werd VV Hulshorst teruggedrongen en zorgden Jelle Zaal, Islam Abdelsalem en Nordin Hettinga voor een constante dreiging. Een slim steekballetje van Jelle Zaal op Islam Abdelsalem werd ternauwernood onderschept waarna ook Nordin Hettinga en Tim Murks gevaarlijk voor het doel opdoken. De slag op het middenveld werd door de kleine vuurvreter Taha Fawzi, de sluwe oude vos Adil Elmorabit en turbo Tim Murks beslist.

Rond de 20e minuut ging de Reaal storm liggen en kropen de Veluwenaren uit hun schulp. Bij een verraderlijke dieptepass tastte onze jonge doelman even mis waarna Kevin de Boer zich in tweede instantie knap herstelde en redding bracht. Twee keer verscheen VV Hulshorst voor het Reaal doel waar doelman Kevin de Boer zijn hoofd koel hield en stoicijns ijskoud redding bracht.

Het centrale verdedigingsduo Appie Ouhamid en Anne Wilkens hadden hun zaakjes prima op orde en gaven weinig weg.

Rond de 30e minuut trokken de Reaalisten weer ten aanval en was het meteen raak toen Tim Murks het op zijn heupen kreeg. Op randje strafschopgebied nam Tim Murks de bal op zijn pantoffel om vervolgens verwoestend hard en zuiver in de rechterhoek raak te schieten. De doelman van VV Hulshorst had geen schijn van kans op deze pegel en kon drie minuten later opnieuw vissen.

In de 33e minuut een technisch hoogstandje tussen Tim Murks en Taha Fawzi waarbij de verdediging van Hulshorst totaal werd ontrafeld. Met een supersnelle actie zag Taha Fawzi uit zijn ooghoeken onze snelle Jelle vogelvrij opduiken en lag de 0-3 in het mandje.

Hierna kregen Islam Abdelsalem, Jelle Zaal en Tim Murks nog kansen en raakte Islam met een subtiel boogballetje de lat. Vlak voor rust liet VV Hulshorst nog een levensteken zien, maar doelman Kevin de Boer werd er niet koud of warm van.

Met een 0-3 voorsprong gingen we rusten.

In de rust diende zich de eerste wissel aan en kwam Samed Turan voor Tim Murks binnen de lijnen. In de loop van de tweede helft zouden ook nog Niamba, Wessel Tabak, Ayrton Neyenhuis, Laurens van Duin, Pieter Gross en Robert Borg in actie komen.

In de beginfase van de tweede helft probeerde VV Hulshorst wat plaagstootjes uit te delen, maar na twee kleine kansjes zorgde Jelle Zaal in de 52e minuut bij een snelle uitbraak voor de 0-4 voorsprong.

Hier ging een prachtige dieptepass van Taha Fawzi aan vooraf waarna Jelle Zaal op avontuur ging en op schitterende wijze raak schoot.

De thuisploeg probeerde met pittige fysieke duels iets terug te doen, maar de Reaal verdediging hield eenvoudig stand. Heel af en toe sloeg de vlam even in de pan waarbij er aan beide kanten een gele kaart werd uitgedeeld. Voor Reaal Dronten was deze gele kaart bij een 0-4 voorprong totaal onnodig, maar ook een goede leerschool om in de toekomst het hoofd koel te houden en rustig, kalm geduldig te blijven.

Vanuit de omschakeling counterde Reaal er lustig op los en kregen Nordin Hettinga en invaller Samed Turan mooie kansen. In de 72e minuut scoorde Nordin Hettinga met een weergaloos onnavolgbare boogbal over alles en iedereen heen de 0-5 voor Reaal.

De manier hoe het Rood Zwarte Diamant deze bal met uiterste precisie tegen de touwen joeg was een lust voor het oog. Even later in de 75e minuut lag Nordin Hettinga op volle snelheid toen hij in het vijandelijke strafschopgebied onderuit werd gehaald. De bal ging op de stip en het was Nordin zelf die deze strafschop feilloos benutte voor de 0-6 eindstand.

In de slotfase verzuimden Samed Turan, Pieter Gross en Nordin Hettinga de score op te voeren. Een slim boogballetje van Nordin had een beter lot verdiend, maar eindigde op het dak van het doel.

Het enige smetje was vlak voor tijd toen na een pittig duel aanvoerder Adil Elmorabit licht aangeslagen op het veld bleef liggen. Hij werd nog door Jasper Vogelzang vervangen, maar gelukkig bleek deze blessure achteraf nog mee te vallen.

Een oppermachtig en dominant Reaal Dronten wint eenvoudig en freewheelend met een ruime 0-6 bij VV Hulshorst.

De oefenwedstrijd tegen de beloften van Batavia gaat dinsdag NIET door!

Volgende week zaterdag 21 augustus staat de tweede oefenwedstrijd uit bij derdeklasser VV Elspeet op het programma.

Aanvang 14:30 uur op sportpark Op De Heide te Elspeet.

Wij zijn er dan ook weer bij! Tot dan!

De opstelling van Reaal Dronten:

Kevin de Boer, Ihsan Turan ( Niamba Diatta ), Appie Ouhamid, Anne Wilkens ( Wessel Tabak ), Jasper Vogelzang ( Laurens van Duin ), Adil Elmorabit, Tim Murks ( Samed Turan ), Taha Fawzi ( Ayrton Neyenhuis ), Nordin Hettinga, Jelle Zaal ( Pieter Gross ), Islam Abdelsalem ( Robert Borg ).

Wissels: Niamba Diatta, Wessel Tabak, Laurens van Duin, Ayrton Neyenhuis, Pieter Gross, Robert Borg, Samed Turan.

Afwezig: doelman Patrick vd Waterlaat, Mark de Ridder, Christiaan Vosjan, Gio Wegman, Boyd de Graaf.

Gele kaart: Ihsan Turan.

Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg

Keeperstrainer: Marcel Bohne

Teammanager: Burak Geler

Medische staf: Jarmo van den Blink

Assistent scheidsrechters: Robert Borg ( 1e helft ) Tim Murks ( 2e helft )

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.

Delen: