Reaal Dronten – Noord Veluwe Boys 3 – 1 ( 1 – 0 )

In de stromende regen heeft een zwoegend en hardwerkend Reaal Dronten veerkracht en teamspirit getoond door met tien man een zwaarbevochten 3-1 overwinning uit het vuur te slepen.
Deze overwinning kwam niet zomaar tot stand want de Reaalisten moesten na de rode kaart voor Adnane Ouhamid heel diep gaan om het taaie en stugge Noord Veluwe Boys aan de kant te zetten.

Amateurvoetbal in coronatijd!
De coronamaatregelen blijven de gemoederen bezighouden en het is nog steeds vreemd en surrealistisch om zonder publiek te spelen.
Een trouwe supporter merkte terecht op dat het geen zin heeft om op facebook een event te organiseren waar toch niemand naar toe kan gaan. Het was inderdaad een trieste aanblik op sportpark De Munten.
Voor een handjevol bestuursleden, kaderleden en slechts 1 verslaggever verschenen beide teams aan de aftrap.
Deze verslaggever zat eenzaam en verlaten bovenop de persheuvel maar moest in de tweede helft wegens de hevige regen zijn vertrouwelijke plekje verlaten om vanaf de overkapping verder verslag te doen.

Korte Intro!
Tegenstander Noord Veluwe Boys stond vooraf na drie verloren wedstrijden nog puntloos onderaan in de vierde klasse D waar thuisploeg Reaal Dronten met drie punten uit drie wedstrijden ook de punten goed kan gebruiken.
De Reaalisten wonnen twee weken geleden thuis met 4-1 van het Zwolse CSV28 maar gingen uitwaarts twee keer ruimschoots onderuit bij vv s’Heerenbroek en VV Wilsum.
De Noord Veluwe Boys gingen thuis met 0-3 en 1-3 onderuit tegen VEVO en Dieze West en verloren uit met 5-1 bij WZC Wapenveld.

Oude bekende!
Beide teams kennen elkaar goed en kwamen sinds 2000 vijftien keer tegen elkaar in actie.
De Drontenaren wonnen elf keer van de Boys en gingen twee keer onderuit. De overige twee duels eindigden in een gelijkspel.
In het seizoen 2004-2005 boekte Reaal Dronten een 0-13 monsterzege op de Noord Veluwe Boys en dit is nog steeds de grootste uitoverwinning ooit voor Reaal Dronten.
Vorig seizoen werd het 3-3 in Hattemerbroek en wonnen de Reaalisten thuis nipt met 2-1 van Noord Veluwe Boys.

Afmelding!
Vlak voor de aftrap werd Reaal aanvaller Islam Abdelsalam door het thuisfront gebeld dat zijn vrouw op het punt stond te bevallen.
Op dit moment van schrijven weten we nog niet of Islam inderdaad vader is geworden, maar hij kon dus niet aan de aftrap verschijnen.
Verder ontbraken vandaag Achraf Hammouchi, Anne Wilkins en Taha Fawzi.
Daar staat tegenover de comeback van aanvaller Bas van den Berg die in de slotfase nog zou invallen.
Onderaan dit verslag alle uitslagen van de vierde klasse D en de opstellingen van beide teams.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr Peter Pot uit Zwolle.

Opstelling!
Bij Reaal stond als vanouds doelman Patrick vd Waterlaat onder de lat.
In de verdediging moesten Giovanni Wegman en Abdel Ouhamid de linies bij elkaar houden.
Op de backs zorgden Jay Vahl en Ihsan Turan voor de juiste aansluiting.
Het middenveld met Adil El Morabit, Tim Murks en Adnane Ouhamid en in de frontlinie Jelle Zaal, spits Nordin Hettinga en Tarik Ibrahim.
De wisselspelers waren Jasper Vogelzang, Bas van den Berg, Ayrton Neijenhuis, Nick Halfwerk, Berkan Ciloglan en Christiaan Vosjan.

Beginfase!
Meteen vanaf de aftrap trokken de Reaalisten ten aanval maar pogingen van Jelle Zaal, Nordin Hettinga en Adnana Ouhamid leverden niets op.
Aan de andere kant dook Silvan vd Meulen namens de Nrd Veluwe Boys dreigend op maar diens schuiver zeilde rakelings voorlangs.
Een venijnig schot van Reaalist Tarik Ibrahim werd fraai gepareerd door doelman Johnny Mulder van de Boys.
Deze doelman trok alle aandacht met zijn opvallende felgekleurde roze outfit en moest in het begin drie keer handelend optreden.
Twee keer ging deze doelman bij een uittrap in de fout door de bal pardoes in de voeten van Reaal spelers te spelen, maar deze konden hier niet van profiteren.

De Paal!
De Reaalisten speelden spontaan volop de aanval maar moesten constant op hun hoede zijn voor de snelle uitbraken van de Boys.
In de 10e minuut kregen de Noord Veluwe Boys op randje strafschopgebied een vrije trap te nemen.
Deze vrije trap van Joël Veldman spatte tegen de paal uiteen en hier kwam Reaal met de schrik vrij.

Voorzetten!
Bij Reaal Dronten zorgden met name Ihsan Turan, Tarik Ibrahim en Jelle Zaal voor een constant gevaar vanaf de flanken.
Helaas waren hun mooie strakke voorzetten niet aan Nordin Hettinga, Tim Murks en Adnane Ouhamid besteed.

De voorsprong!
In de 12e minuut kwamen de Reaalisten via Nordin Hettinga op een 1-0 voorsprong.
Hier ging een supersnelle actie van Jelle Zaal aan vooraf die vervolgens met een vlijmscherpe voorzet Nordin Hettinga wist te bereiken.
Met een verwoestende uithaal in het dak van het doel scoorde het Rood Zwarte Diamant de snelle 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.

Dominant!
Tot aan de 30e minuut was Reaal Dronten dominant en oppermachtig.
Met vlotte aanvalsgolven werd het vijandelijke doel belegert, maar bleek de eindpass onzuiver en stond het vizier niet op scherp.
Bij balverlies was het telkens alle hens aan dek en probeerden de Noord Veluwe Boys vanuit de counter toe te slaan.
Tot aan de 30e minuut stond het goed in de verdediging bij Reaal Dronten, maar plotseling ging het alsnog mis en kwam Reaal voor de tweede keer met de schrik vrij.

Gevaarlijke uitbraak!
In de 30e minuut glipte Silvan vd Meulen op volle snelheid door de Drontense verdediging waarna doelman Patrick vd Waterlaat nogal onbeholpen uit zijn doel kwam en aan de noodrem trok.
De doelman maakte amper contact, maar onderschepte deze aanvaller die pardoes onderuit ging.
Iedereen bij Reaal hield nu zijn adem in en dacht aan een direct rode kaart, maar tot ieders opluchting gaf de scheidsrechter slechts een gele kaart en mocht doelman Patrick vd Waterlaat blijven staan.
De vrije trap van Noord Veluwe Boys zeilde daarna over.

Onrust en Irritatie!
Vanaf dit moment roken de Noord Veluwe Boys bloed en haperde de omschakeling bij Reaal Dronten.
Bij elke Veluwse uitbraak was het alle hens aan dek in de Drontense verdediging waar Jay Vahl, Giovanni Wegman en Abdel Ouhamid alle zeilen moesten bijzetten.
Plotseling sloop er onrust en irritatie in het Drontense team die nu vergaten te voetballen en elkaar onderling verwijten gingen maken.
In het eerste half uur was er weinig aan de hand, maar nu leken de Reaalisten de grip kwijt te raken en regende het ineens gele kaarten.
In een mum van tijd kregen Abdel Ouhamid, Adnane Ouhamid en Ihsan Turan een gele kaart voorgeschoteld.

Kansjes!
Vlak voor rust leek de rust terug te keren en verschenen de rood zwarten weer drie keer dreigend voor het Veluwse doel.
Op aangeven van Jelle Zaal en Tarik Ibrahim werd het rood zwarte diamant Nordin Hettinga gevonden, maar tot twee keer bracht doelman Johnny Mulder fraai redding.
Een poging van Tim Murks zeilde naast het doel.
Aan de andere kant kregen ook de Noord Veluwe Boys twee goede mogelijkheden.
In de 43e minuut gaf Silvan vd Meulen een perfecte voorzet op de inkomende Mohammed Abdallah die zijn kopbal rakelings zag overgaan.
Een inzet van Joël Veldman werd fraai gepareerd door Reaal doelman Patrick vd Waterlaat.
Met een 1-0 voorsprong voor Reaal gingen we rusten.

Rode kaart!
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft.
De tweede helft begon dramatisch voor Reaal Dronten toen middenvelder Adnane Ouhamid zijn tweede gele kaart kreeg voorgeschoteld en met rood kon inrukken.
De Reaalisten moesten nu met tien man verder en zagen de Noord Veluwe Boys sterker worden.
De hemelsluizen gingen open en het begon nu onophoudelijk zeer hard te regenen wat het veld loodzwaar maakte.

Gelijkopgaand!
Na een oppermachtig en dominante eerste helft kwam deze wedstrijd nu meer in balans met kansjes voor beide ploegen.
Ondanks deze tegenslag herpakte Reaal Dronten zich weer en verschenen Adil Elmorabit, Nordin Hettinga en Jelle Zaal dreigend voor het Veluwse doel waar doelman Johnny Mulder in zijn felle roze outfit een puike partij stond te keepen.
Aan de andere kant moest ook Reaal doelman Patrick vd Waterlaat twee keer in actie komen om Ronald Winter en Silvan vd Meulen van het scoren te houden.
Gevaarlijke pogingen van Gijs vd Hulst en Joël Veldman leverden ook niets op waarna Reaal Dronten weer kwam opzetten.

Kansen!
Reaal kon in de tweede helft met tien man weinig brengen, maar kreeg in de stromende regen toch nog een paar kansjes.
Namens Reaal Dronten zorgden Tim Murks, Jelle Zaal en Tarik Ibrahim voor het nodige gevaar.
Een harde kopbal van Tarik Ibrahim werd fraai gepareerd door de Veluwse doelman waarna pogingen van Tim Murks, Jelle Zaal en Nordin Hettinga niets zouden opleveren.
Aan de andere kant verschenen Mohammed Abdallah en Joël Veldman gevaarlijk voor het doel, maar beide keren stond de Reaal doelman Patrick vd Waterlaat op de goede plek.

Wissels!
Beide teams begonnen nu te wisselen en probeerden met omzettingen deze wedstrijd naar hun hand te zetten.
Bij Reaal Dronten was Jasper Vogelzang voor Ihsan Turan in de ploeg gekomen en zouden later in de slotfase ook nog Bas van den Berg en Ayrton Neyenhuis voor Jelle Zaal en Tim Murks binnen de lijnen komen.
Bij de Nrd Veluwe Boys kwamen nu Berry Heyman, Rowan vd Belt en Robert Fuchten voor Selim Ben Mansour, Gijs vd Hulst en Joël Veldman in de ploeg.

Strafschop!
In de 80e minuut was Jelle Zaal iedereen te snel af en leek de 2-0 in de maak totdat een verdediger van Noord Veluwe Boys met een sliding de bal met zijn arm toucheerde.
De scheidsrechter floot meteen voor een strafschop en gaf deze verdediger een gele kaart.
Deze strafschop werd feilloos door Giovanni Wegman snoeihard tegen de touwen geschoten voor de 2-0 voor Reaal Dronten in de 80e minuut.

Spanning!
Iedereen dacht nu dat de wedstrijd wel gespeeld was, maar niets was minder waar want de Noord Veluwe Boys weigerden te capituleren.
Bij een verraderlijk schot van Ronald Winter zag Reaal doelman Patrick vd Waterlaat er niet goed uit en tot ieders ontzetting stond er ineens 2-1 op het scorebord.
Er waren nog maar een paar minuten te spelen en de spanning was weer helemaal terug.

Slotfase!
Doordat de gasten nu meer risico gingen nemen ontstonden er ruimtes voor Reaal Dronten om te counteren.
Invaller Bas van den Berg is weer helemaal terug van weggeweest en had eigenlijk bij een snelle uitbraak de 3-1 moeten scoren.
Vanuit zijn ooghoeken had spits Nordin Hettinga al stelling genomen, maar helaas had Bas van den Berg dit niet gezien en ging hij voor eigen succes totdat hij ternauwernood werd gestuit.

Beslissing!
Nog een laatste keer probeerde Noord Veluwe Boys iets te forceren of in de 90e minuut was daar bij een razendsnelle uitbraak het moment van uitblinker Adil El Morabit.

Zo moet het!
De gehele tweede helft had stofzuiger Adil El Morabit zich groen en geel geergerd aan de besluiteloosheid van de aanvallers van Reaal Dronten.
Nadat ook nog Bas van den Berg een levensgrote kans had laten liggen sloop Adil El Morabit mee naar voren toe.
Op zijn eigen onnavolgbare wijze slalomde Adil zich een weg door de blauwe verdediging om vervolgens met een verwoestende uithaal de bal met 100 kilometer per uur tegen de touwen te jassen voor de 3-1 eindstand!
KIJK NU EENS! ZO MOET HET! schreeuwde een geirriteerde Adil Elmorabit naar zijn medespelers nadat hij met deze 3-1 de wedstrijd in het slot had gegooid.
Zijn medespelers liepen al snel glimlachend naar hem toe om hun grote verlosser Adil El Morabit in hun armen te sluiten en vergeving te vragen.
Het was een komisch en passend einde voor deze wedstrijd!

Man van de wedstrijd!
De grote uitblinkers bij Reaal Dronten waren verdediger Giovanni Wegman en middenvelder Adil El Morabit.
De keuze viel uiteindelijk voor de stofzuiger Adil El Morabit die met zijn laatste actie best wel wat losmaakte!

Door deze 3-1 overwinning staan de rood zwarten met zes punten uit vier wedstrijden keurig in de middenmoot en zijn de Drontenaren thuis nog ongeslagen.
Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd bij EZC84 in Epe die vandaag niet in actie kwamen.
Dan is deze verslaggever er ook weer bij mocht corona geen roet in het eten gooien.

Alle uitslagen van de vierde klasse D:
Reaal Dronten – Nrd Veluwe Boys 3-1
SV t-Harde – VSW Windesheim 3-0
SEH Heerde – VV Wilsum 2-4
WZC Wapenveld – SV Zalk 1-1
VEVO Veessen – CSV28 Zwolle 1-1
Dieze West Zwolle – sHeerenbroek 1-1
VV Wijthmen – EZC84 Epe Uitgesteld!

De opstelling van Reaal Dronten:
Patrick vd Waterlaat, Ihsan Turan ( Jasper Vogelzang ), Abdel Ouhamid, Giovanni Wegman, Jay Vahl, Adil El Morabit, Tim Murks ( Ayrton Neijenhuis ), Adnane Ouhamid, Jelle Zaal ( Bas van den Berg ), Nordin Hettinga en Tarik Ibrahim.
Wissels: Christiaan Vosjan, Nick Halfwerk, Jasper Vogelzang, Ayrton Neijenhuis, Bas van den Berg, Berkan Ciloglan.
Gele kaarten: Patrick vd Waterlaat, Ihsan Turan, Abdel Ouhamid, Adnane Ouhamid.
Rode kaart: Adnane Ouhamid ( twee keer geel 50e minuut )
Afwezig: Achraf Ouhamid, Taha Fawzi, Anne Wilkins en Islam Abdelsalem.
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainers: Marcel Bohne en Edwin Boelens
Teammanager: Stefan Halfwerk
Medische staf: Lise de Boer en Stefan Rutte
Assistent scheidsrechter: Hans Hettinga

De opstelling van Nrd Veluwe Boys:
Johnny Mulder, Selim Ben Mansour ( Berry Heyman ), Jan Reurink, Yordi vd Belt, Gijs van Hulst ( Rowan vd Belt ), Ronald Winter, Joël Veldman ( Robert Fuchten ), Rutger Nijhof, Yoeri vd Kamp, Silvan vd Meulen en Mohammed Abdallah.
Wissels: Berry Heyman, Rowan vd Belt, Robert Fuchten en Jeffrey Overkempe.
Gele kaart: Rutger Nijhof
Trainers: Peter Wiesenekkker en William vd Hoek
Teammanagers: Jerry van Beek en A. Wolff
Medische staf: N.B.M. Wolf
Assistent scheidsrechter: Dirk Jan Pluim

De scheidsrechter: Dhr Peter Pot uit Zwolle
Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.

Delen:

Leave a comment