reaal dronten – zeewolde 1-2 (1-1)

Onverdiende nederlaag dapper Reaal Dronten tegen Zeewolde

Vandaag is het gezellig druk op het sportpark aan de Muntmeesterdreef.
Parkeerterrein vol en veel toeschouwers langs de lijn. De berichten dat er een jeugdig talentvol rood zwart elftal ieder weekend een mooie pot op de mat legt, met indrukwekkende resultaten, gaan rond in de regio.
De toeschouwers aantallen zijn dan ook groeiend en ze worden niet beschaamd in de verwachtingen en krijgen iedere keer een mooie wedstrijd voor geschoteld.

Vandaag de uitdaging om de mooie overwinning van vorige week in de beker tegen BAS een vervolg te geven tegen Zeewolde.
Zeewolde een derde klasser die de ambitie uit durft te spreken om dit jaar promotie te bewerkstelligen naar de tweede klasse is weer een maatje groter als de tegenstander van vorige week.
Reaal trapt af en komt furieus uit de start blokken. Al in de eerste minuut dwingt Taha Fawzi de keeper tot een redding ten koste van een corner.
In de 4e minuut is het de beurt aan linker spits Islam Abdelsalam om de Zeewolder keeper aan het werk te zetten. Een splijtende pass van Nordin Hettinga brengt hem in kansrijke positie maar zijn schuivertje is een prooi voor de keeper.
Zeewolde heeft het lastig met het door trainer Burak Yargan en zijn staf bedachte concept en lopen achter de Reaalisten aan.
In de 11e minuut lijkt Zeewolde aanvallend Reaal te gaan testen. Een goede onderschepping in zijn eigen strafschopgebied door Adil Elmorabit ligt echter aan de basis van een flitsende counter.
Zijn in speel bal op Jelle Zaal is zuiver, het in de draai in één beweging doorspelen op Taha is flitsend, de steekbal op de door spurtende Jelle is oogstrelend, de voorzet hard en strak voor de goal messcherp, en het afmaken door Islam uiterst koel bloedig.
De verrassende 1-0 staat op het bord.
Na dit doelpunt zet Zeewolde een tandje bij en nemen zij voorzichtig het heft in handen op het middenveld. Ze weten elkaar makkelijker te vinden en het voetbal oogt hen wat makkelijker af te gaan.
In de 15e minuut krijgen de Zeewoldenaren een vrij makkelijk gegeven vrije trap op een meter of 20 recht voor het doel.
De bal wordt hard links langs de muur geschoten en is keeper Patrick van de Waterlaat te machtig. Zeewolde blijft het initiatief houden maar Reaal geeft daarin meer als goed partij. In de 25e minuut verslikt de laatste man van Zeewolde zich bijna in een duel met Islam na een steekbal dwars door het midden. Hij speelt de bal terug en verschalkt bijna zijn eigen keeper. Met een uiterste kracht inspanning maakt hij er nog een corner van die niets oplevert voor Reaal. Zeewolde heeft weliswaar meer bal bezit maar komt niet echt tot gevaarlijke aanvallen en moeten beducht zijn op de snelle voorwaartsen en de speldenprikken van de Drontenaren.

In de 29e minuut stoomt Ihsan Turan over de linkerkant op en levert een fantastische voorzet af bij de tweede paal.
De volley van Islam gaat over maar de voetbal kwaliteiten van dit jeugdige Reaal spatten eraf.
In de 30e en 34e minuut zien we twee mooie snelle aanvallen van Zeewolde. De eerste over de linker kant waarbij het laatste zetje net naast gaat en de tweede aanval over echts waarbij een prachtige strakke voorzet langs iedereen gaat en zelfs aan de andere kant van het veld over de zij lijn rolt.
Het spel golft op en neer met kleine, geen 100%, kansjes aan beide zijden.
De spelers gaan na een leuke eerste helft met een 1-1 stand aan de thee.
Reaal komt na de pauze goed uit de kleedkamer en pakt brutaal het heft in handen.
Er wordt ontzettend hard gewerkt voor en met elkaar.
In de 58e minuut zet Nordin met een geweldige pass Jelle alleen voor de keeper. De ijzersterke keeper van Zeewolde komt als overwinnaar uit deze twee strijd.
In de 61e minuut een hachelijke situatie in het strafschop gebied van Reaal. Een vrije trap wordt hoog ingebracht en kan behoorlijk vrij ingekopt worden. Gelukkig staat het vizier niet op scherp en gaat de bal over. Het zal één van de weinige keren zijn in de tweede heft dat Zeewolde in de 16 meter van Reaal komt.
De toeschouwers worden door beide teams getrakteerd op een heerlijke voetbal middag. Scherpe sportieve duels en aan beide kanten ook lekker combinatie voetbal.
In de 65e minuut laat Taha zijn hielen zien aan de verdediging van Zeewolde en geeft een heerlijke voorzet op maat.
De fijn aangesneden voorzet wordt door Samed Turan hard over gekopt.
De wedstrijd lijkt af te stevenen op een knap gelijkspel voor Reaal.
In de 86e minuut wordt er door de Reaal verdediging op de rand van het strafschopgebied een onnodige overtreding gemaakt en vrije trap weggegeven.
Zeewolde weet dit presentje te waarderen en pakt het uit. Met een harde knal langs de muur scoren zij de 1-2.
Dit is ook meteen de einduitslag.
Trainer staf en spelers van Reaal mogen trots zijn op de wijze waarop zij deze top derde klasser hebben bestreden. Het smaakt naar meer.

De geluiden langs de kant vanuit de toeschouwers waren zeer positief en het zou mooi zijn als de komende weken er nog meer mensen komen kijken naar de goeie prestaties van dit jeugdige Dronter team

Delen: