‘s Heerenbroek – reaal dronten 5-1 ( 4-0)

VV sHeerenbroek – Reaal Dronten  5 – 1  ( 4 – 0 )

 

Het eerste elftal van Reaal Dronten is uiterst teleurstellend aan de competitie begonnen.

De Rood Zwarten begonnen nog redelijk, maar gaan aan de oevers van de IJssel met een 5-1 nederlaag keihard onderuit bij VV sHeerenbroek. Ongeveer twintig diehard Reaal supporters waren optimistisch gestemd en vol vertrouwen met hoge verwachtingen naar het Broekerland afgereist. Ze kregen daar lelijk de deksel op hun neus.

De voortekenen waren nog goed met een heerlijk warm zonnetje en stralend weer kon er eindelijk weer worden gevoetbalt. Iedereen maakt zich nu al grote zorgen over de oplopende Corona besmettingen en of de competitie straks opnieuw zal worden stilgelegd.

Op het Broekerland heerste er een serene rust en kwamen ongeveer 60 toeschouwers opdraven. Helaas lag er geen wedstrijdformuliertje voor mij klaar waardoor ik geen opstelling van VV sHeerenbroek kon bemachtigen.

 

In de eerste twintig minuten was er nog weinig aan de hand en waren er zelfs drie goede kansen voor Reaal te noteren.

Een ziedend schot van Jelle Zaal spatte tegen de lat uiteen en mooie strakke voorzetten vanaf de linkerflank werden met moeite door de groene cowboys onschadelijk gemaakt.

Plotseling haperde en wankelde het geraamte bij Reaal en kreeg het kwetsbare team in no time totaal onnodig vier doelpunten om de oren.

In de tweede helft volgde er een licht herstel maar verder dan een eretreffer van Islam Abdelsalem kwamen de Rood Zwarten niet.

Onderaan dit verslag de volledige opstelling van Reaal Dronten.

 

Vorig seizoen was deze wedstrijd nog in een 2-2 gelijkspel geeindigt. Tot aan de Coronauitbraak was VV sHeerenbroek de trotse koploper. Beide teams zijn uitgeschakeld in de beker waar VV sHeerenbroek vorige week met 1-0 verloor bij Swift64 in Swifterbant en eerder thuis met 1-6 klop kreeg van VV Nieuwleusen.

 

Sinds 2012 kwamen beide teams elf keer tegen elkaar in actie.

Vier keer ging de winst naar Reaal Dronten, vier keer werden de punten gedeeld en drie keer wonnen de groene cowboys van Veecaten.

Alle thuiswedstrijden sinds 2012 op een rijtje: 2-6, 1-1, 2-3, 8-2 en 2-2.

De uitwedstrijden op Het Broekerland: 4-1, 3-3, 1-3, 0-4 , 2-3 en vorig seizoen 2-2.

 

Trainer Burak Yargan had enkele spelers aan het tweede uitgeleend en hoopte met enkele nieuwe gezichten en een paar aanpassingen op een goede start van deze competitie.

Onze oudgediende Remco Drenth is naar het derde team overgestapt terwijl Noureddine Hammouchi plotseling is gestopt.

Met de zwaargewichten en routiniers Nordin Hettinga, Shaquile Williams, Tarik Ibrahim en doelman Angelo Brink zaten er stevige wissels op de bank.

 

Het doel werd voor het eerst weer door Patrick van de Waterlaat verdedigt. Vandaag was er centraal achterin een basisplek voor oudprof Ashwin van Kasteel die nu samen met Giovanni Wegman het blok ging vormen. Op de backs mochten Jasper Vogelzang en Ihsan Turan hun opwachting maken en het middenveld bestond uit Adil Elmorabit, Tim Murks en Christiaan Vosjan. In de frontlinie gingen Jelle Zaal, spits Adnane Ouhamid en Islam Abdelsalem op zoek naar de doelpunten.

 

Ondanks een rommelig en slordige beginfase waren de eerste kansjes voor Reaal Dronten. Na een goede actie van Adnane Ouhamid werd Jelle Zaal gevonden, maar diens schot spatte tegen de lat uiteen.

Vanaf de linkerflank had Islam Abdelsalem een paar goede acties in huis en werden er strakke voorzetten afgegeven. Na een paar halve kansjes voor Jelle Zaal, Tim Murks en Islam Abdelsalem kwamen de felle en fysiek sterke groene cowboys opzetten.

 

De verdediging van Reaal oogde onrustig en met name de beide backs Jasper Vogelzang en Ihsan Turan moesten regelmatig volop aan de bak en alle zeilen bijzetten.

Ondanks een paar goede uitbraken van Reaal Dronten haperde de opbouw vanaf het middenveld waar alleen Tim Murks goed aanspeelbaar was.

Er waren een paar rommelige momenten voor het Reaal doel te zien waar doelman Patrick van de Waterlaat twee keer moest ingrijpen. Bij een hachelijke situatie schoot de Reaal doelman de bal tegen een groene aanvaller aan en kwam Reaal daarna met de schrik vrij.

 

In de 18e minuut diende zich de eerste grote kans voor s-Heerenbroek zich aan, maar het venijnige schot schampte bovenkant lat. In de 20e minuut viel de 1-0 voor de groene cowboys toen de verdediging van Reaal niet goed stond op te letten.

Na deze dekkingsfout kon aanvaller Wim Kwakkel de bal in de loop meenemen en met een fraaie boog in de verre hoek lepelen voor de 1-0 voorsprong voor VV sHeerenbroek.

 

Plotseling ging het heel snel en stortte het kwestbare Reaal team als een kaartenhuis ineen. In de 22e minuut viel de 2-0 voor de groenen toen een voorzet vanaf links doorschoot en van dichtbij door Wiljen van Ittersum  tegen de touwen werd gekopt voor de 2-0.

De Reaalisten hadden geen tijd om op adem te komen en zich te herstellen of in de 25e minuut stond er ook 3-0 op het scorebord.

Een vrije trap vanaf randje strafschopgebied werd door Broeker Hilbert vd Kolk strak en zuiver in de linker benedenhoek geschoten voor de 3-0.

 

Hierna probeerde Reaal zich te herstellen en bracht Trainer Burak Yargan twee nieuwe spelers binnen de lijnen. Aanvaller Tarik Ibrahim kwam de back Ihsan Turan vervangen terwijl verdediger Shaquile Williams nu op het middenveld voor Christiaan Vosjan in de ploeg kwam.

Er volgden daarna een paar omzettingen om het tij te keren. Er waren tot aan de rust twee gevaarlijke uitbraken en plaagstootjes van Reaal te zien, maar Jelle Zaal en Tim Murks konden niet profiteren.

Twee schoten van Jelle Zaal werden eenvoudig door de Broeker doelman onschadelijk gemaakt. Op slag van rust ging een listig boogballetje van sHeerenbroek rakelings over waarna Reaal in de 45e minuut ook nog de 4-0 om de oren kreeg.

Na een snelle eentwee stond Wiljen van Ittersum op de goede plek om met een simpel intikkertje van dichtbij de 4-0 aan te tekenen.

Dit was tevens de ruststand.

 

De Reaal supporters stonden elkaar teleurgesteld en beteutert aan te kijken. Ook de twee diehards van het eerste uur Opa Jan en Meneer Appie waren er weer bij en zaten gebroederlijk naast elkaar op de tribune.

Komende week wacht Meneer Appie een zware operatie in het ziekenhuis en we wensen hem veel sterkte toe.

 

In de rust kwam spits Nordin Hettinga voor Adnane Ouhamid binnen de lijnen. De tweede helft was amper begonnen of ook de 5-0 lag in de touwen. Na een snelle eentwee was het een speler met de naam William Meuleman die met een intikkertje van dichtbij deze 5-0 liet aantekenen.

Iedereen in het Reaal kamp was nu bang voor een forse afstraffing, maar gelukkig lieten de groene cowboys hun teugels vieren en kwam Reaal regelmatig opzetten. Nadat een venijnig schot van sHeerenbroek tegen de paal uiteen spatte waren er vier kleine kansjes voor Reaal te zien.

Bij een komische situatie voor het Broeker doel leek de bal in eigen doel worden gewerkt, maar kon de doelman er nog net bij komen. De beste kans kwam in de 70e minuut toen een voorzet van Jelle Zaal door Tarik Ibrahim op zijn pantoffel werd genomen, maar het schot ging naast.

 

De tweede helft hobbelde zo voort met een rustig en relaxed terugzakkende VV sHeerenbroek en een opkomend Reaal Dronten. In de slotfase lieten beide teams zich nog twee keer voorin zien en moest Reaal doelman Patrick vd Waterlaat nog twee keer in actie komen.

Namens Reaal verschenen Jelle Zaal, Nordin Hettinga en Islam Abdelsalem dreigend voor het doel. In de 88e minuut viel alsnog de verdiende eretreffer toen Islam Abdelsalem vanuit een corner heel slim toesloeg en de bal snoeihard tegen de touwen schoot voor de 5-1 eretreffer.

Hierna kreeg Reaal ook nog mogelijkheden op een tweede treffer die helaas niet meer zou vallen. Een vrije trap van Giovanni Wegman zeilde rakelings naast het doel.

Eindstand 5-1.

 

Een teleurstellend begin van deze competitie.

Volgende krijgt Reaal Dronten thuis een herkansing tegen het Zwolse CSV28 om deze blamage goed te maken. Deze thuiswedstrijd tegen CSV28 begint volgende week zaterdag om 14:30 uur op sportpark De Munten te Dronten West.

Vorig seizoen won Reaal de thuiswedstrijd verrassend met 1-0 van CSV, maar dan zal men nu wel uit een ander vaatje moeten tappen.

Het Zwolse CSV28 ging vandaag thuis met 3-4 onderuit tegen VV Wijthmen.

 

Alle overige uitslagen van vandaag in de vierde klasse C:

VV sHeerenbroek – Reaal Dronten 5-1

CSV28 Zwolle – VV Wijthmen 3-4

Dieze West Zwolle – WZC Wapenveld 5-2

SV Zalk – SEH Heerde 2-1

VV Wilsum – SV t-Harde 0-0

Nrd Veluwe Boys – VEVO Veessen 0-3

EZC84 Epe – VSW Windesheim  AFG.

 

Opstelling Reaal Dronten:

Patrick vd Waterlaat, Ihsan Turan ( Tarik Ibrahim ), Ashwin van Kasteel, Giovanni Wegman, Jasper Vogelzang, Adil Elmorabit, Tim Murks, Christiaan Vosjan ( Shaquile Williams ), Islam Abdelsalem, Adnane Ouhamid ( Nordin Hettinga ) en Jelle Zaal.

Wissels: doelman Angelo Brink, Tarik Ibrahim, Shaquile Williams, Nordin Hettinga.

Afwezig: Jay Vahl, Danny Mol, Bas vd Berg, Anne Wilkins, Taha Fawzi, Ashraf Hammouchi, Bjarne Panhuise.

Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg

Keeperstrainer: Marcel Bohne

Teammanager: Stefan Halfwerk

Medische staf: Lise de Boer en Stefan Rutte

Assistent scheidsrechter: Hans Hettinga

 

De scheidsrechter: Dhr. F. Groenhuijsen uit Nijverdal.

Toeschouwers: 60

 

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.

Delen: