VV Elspeet – Reaal Dronten 4 – 4 ( 3 – 2 )

In een aantrekkelijke hartstochtelijke en enerverende oefenwedstrijd knokte een strijdvaardig en veerkrachtig Reaal Dronten zich knap terug.
De Reaalisten keken na een slordige en moeizame eerste helft tegen een totaal onnodige 3-2 ruststand aan en kregen na rust ook nog de 4-2 om de oren, maar toen ging de deksel van de beerput en kwam er plotseling rood zwarte stoom uit de oren.


In een sensationele en spectaculaire tweede helft waren de rollen omgedraaid en ging het heftig tekeer op de Veluwse Heide.
Met een enorme drive, veerkracht, karakter en instelling kwamen de Rood Zwarten opzetten en kreeg het getergde team mooie kansen.
Na de 4-4 gelijkmaker leek zelfs meer in het vat te zitten en het scheelde weinig of de Rood Zwarten hadden in een sensationele slotfase de volle winst meegenomen.

Het team arriveerde met een splinternieuwe Marionbus met heuse Rood Zwarte bekleding ( mogelijk gemaakt door Marion Reizen en Keje Dronten ) op het sportpark Op De Heide.

Tussen de palen doelman Kevin de Boer met centraal in de verdediging Appie Ouhamed en Anne Wilkens geflankeerd door de backs Niamba Dyatta en Ihsan Turan. Op het middenveld moesten Jasper Vogelzang, Tim Murks en Taha Fawzi de linies bij elkaar houden.
In de voorhoede gingen Samed Turan, Nordin Hettinga en Islam Abdelsalem op zoek naar de doelpunten.
De wisselspelers Boyd de Graaf, Wessel Tabak, Giovanni Wegman, Ayrton Neijenhuis en Adil Elmorabit zouden later in actie komen.

De spelers Patrick vd Waterlaat, Mark de Ridder, Jelle Zaal, Laurens van Duin, Robert Borg en Christiaan Vosjan waren er niet bij.

Meteen diende zich de eerste kans aan toen Ihsan Turan ondanks een buitenspelluchtje mocht doorgaan, maar in kansrijke positie verzuimde Ihsan de trekker over te halen en schoot hij rakelings voorlangs.

Tot de 10e minuut speelden de Reaalisten vol passie volop de aanval, maar je kon toen al zien dat het middenveld niet lekker liep.
Er ontstonden ruimtes achter de linies en in de 10e minuut kwam VV Elspeet dan ook op een 1-0 voorsprong.
Bij een voorzet vanaf de linkerflank reageerde de Reaal verdediging te traag en werd er niet goed getimed.
De rechtsvoor van VV Elspeet nam de bal goed aan en scoorde heel fraai met een diagonale volley strak in de kruizing de snelle 1-0 voor Elspeet.

Het antwoord van Reaal Dronten volgde in de 12e minuut toen rechtsback Niamba Dyatto het op zijn heupen kreeg en met een fluwelen dieptepass Samed Turan over de flank op avontuur stuurde.
Met een flinke portie power en doorzettingsvermogen baande Samed Turan zich een weg door de Veluwse verdediging om vervolgens met een rake diagonale schuiver via binnenkant paal toe te slaan voor de 1-1 gelijkmaker.

Tot aan de 30e minuut ging deze wedstrijd gelijk op maar verloor Reaal Dronten de grip op het middenveld.
Het team speelde slordig, rommelig en onzuiver en liet steekjes vallen.
De betere kansen waren dan ook voor VV Elspeet en twee keer moest doelman Kevin de Boer handelend optreden.
Een vrije trap werd fraai gepareerd en tot corner verwerkt door Kevin de Boer. Deze indraaiende corner veroorzaakte paniek in de Reaal verdediging en werd bij de tweede paal strak en hard ingekopt, maar wederom bracht de jonge Reaal doelman fraai redding.

In de 30e minuut ging het alsnog mis toen de Reaal verdediging niet goed stond op te letten en de bal zomaar inleverde.
Een aanvaller van VV Elspeet wist hier wel raad mee en schoot snoeihard binnen voor de 2-1 voorsprong.
Amper een minuut later lag ook de 3-1 tegen de touwen en leek Reaal Dronten de weg kwijt te zijn.
Na wederom slordig balverlies werd de rechtsvoor van VV Elspeet in stelling gebracht die met een subtiele schuiver in de verre hoek de 3-1 liet aantekenen.

Na deze 3-1 achterstand kreeg Reaal Dronten een opleving en waren er drie kansen te zien.
In de 38e minuut lanceerde Taha Fawzi met een prachtige dieptepass Nordin Hettinga, maar in zijn ijver vergat Nordin zijn medespeler Islam Abdelsalem die helemaal vrij stond. Zo ging ook deze kans verloren.

Vlak voor rust scoorde Reaal Dronten op zeer fraaie wijze de 3-2 aansluitingstreffer.
Met een fluwelen dieptepass over ruim 30 meter wist Anne Wilkens precies achter de linie Islam Abdelsalem te bereiken.
Onze Farao reageerde super alert en zag al uit zijn ooghoeken de doelman van Elspeet onbeholpen uit zijn doel komen.
Met een fraaie boogbal scoorde Islam Abdelsalem de 3-2 aansluitingstreffer.
In de 44e minuut dook ook Nordin Hettinga dreigend op, maar met een 3-2 achterstand gingen we rusten.

In de rust kwamen Giovanni Wegman en Adil Elmorabit voor Samed Turan en Jasper Vogelzang binnen de lijnen.
Het ging ineens beter lopen op het middenveld waar de ervaren en geroutineerde spelers Gio Wegman en Adil Elmorabit nu het verschil maakten. Er was nu meer balans en rust op het middenveld.

De Reaalisten speelden lekker fel met bravour volop de aanval en creeerden een paar goede kansen.
Bij twee uitbraken verscheen ook VV Elspeet nog twee keer gevaarlijk voor het Reaal doel waar doelman Kevin de Boer moest ingrijpen.
Afstandsschoten vanuit de tweede lijn leverden niets op en zeilden over waarna het Veluwse offensief ging liggen.

In de 55e minuut een prachtig steekballetje binnendoor van Taha Fawzi op Nordin Hettinga, maar de doelman van Elspeet greep net op tijd goed in.
Hierna vonden ook uitblinker Gio Wegman en Niamba Dyatta met een kopballetje de doelman op hun weg, maar je zag en voelde Reaal nu sterker worden.
In de 60e minuut kwamen Boyd de Graaf, Wessel Tabak en Ayrton Neijenhuis voor Niamba, Abdel en Tim Murks binnen de lijnen.

In deze fase was Reaal sterker en kreeg het Dronter team kansjes.
Toch ging het bij een snelle uitbraak opnieuw totaal onnodig mis.
Tot dit moment had doelman Kevin de Boer een puike partij gekeept maar in de 66e minuut moest hij lossen bij een onschuldige lage voorzet. In de rebound scoorde de spits van Elspeet op eenvoudige wijze met een intikker de 4-2 voor VV Elspeet.

Plotseling kwam er rood zwarte stoom uit de oren bij de Reaal spelers en gooide het team alle schroom van zich af en gingen alle remmen los.
Met vlotlopende aanvalsgolven probeerde Reaal nu iets te forceren.
Nadat onze dekselse vuurvreter Taha Fawzi de doelman van Elspeet had getrotseerd zag Gio Wegman zijn schot vanuit de moeilijke hoek tegen de paal uiteen spatten.
Ook de invallers Boyd de Graaf en Wessel Tabak gingen voorop in de strijd en werden gestuit.
Een inzet van Boyd de Graaf werd ternauwernood tot corner verwerkt.

In de 78e minuut viel de 4-3 aansluitingstreffer toen Boyd de Graaf met een schitterende fluwelen dieptebal Taha Fawzi wist te bereiken.
De kleinste man van het veld draaide zich vrij en scoorde met een verwoestende uithaal hard en hoog in het doel de 4-3 aansluitingstreffer.
Met strijd, inzet en passie trokken de Reaalisten nu alles registers open.
Een subtiel boogballetje van Islam had een beter lot verdiend terwijl ook Wessel Tabak en Nordin Hettinga gevaarlijk opdoken.

De verdediging met Anne Wilkens, Boyd de Graaf en Ihsan Turan gaf nu niets meer weg.
Op het middenveld domineerden Gio Wegman, Adil Elmorabit, Ayrton Neijenhuis en Taha Fawzi terwijl voorin Nordin Hettinga, Islam Abdelsalem en Wessel Tabak alles in de strijd gooiden.

In de 86e minuut stond uitblinker Gio Wegman aan de basis van de dikverdiende 4-4 gelijkmaker.
Met een slimme verre uitgooi veroorzaakte Gio paniek in de verdediging waar de doelman er niet goed uit zag en moest lossen.
Hier was Islam Abdelsalem er als de kippen bij om de 4-4 tegen de touwen te schieten.

Na deze 4-4 kreeg Reaal nog drie goede mogelijkheden om de winst te pakken. In de allerlaatste minuut vond Gio Wegman de doelman van Elspeet op zijn weg of Reaal had deze pot ook nog gewonnen.
Deze nuttige oefenwedstrijd tegen subtop derdeklasser VV Elspeet eindigt dus in een doelpuntrijk 4-4 gelijkspel.

Aanstaande Dinsdagavond speelt Reaal een oefenwedstrijd bij deburen tegen de beloften van ASV Dronten. Aanvang 20:00 uur!

Volgende week zaterdag 28 augustus is het een Open Dag en Teampresentatie op Sportpark De Munten te Dronten West.
Om 14:30 uur speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen de zaterdag vierdeklasser Forza Almere.
Dan is deze verslaggever er ook weer bij! Tot dan!

De opstelling van Reaal Dronten:
Kevin de Boer, Ihsan Turan, Abdel Ouhamid (Boyd de Graaf), Anne Wilkens, Niamba Dyatta (Ayrton Neijenhuis), Jasper Vogelzang ( Giovanni Wegman ), Taha Fawzi, Tim Murks (Wessel Tabak), Samed Turan (Adil Elmorabit), Nordin Hettinga, Islam Abdelsalem.
Wissels: Boyd de Graaf, Wessel Tabak, Gio Wegman, Adil Elmorabit, Ayrton Neijenhuis.
Afwezig: Jelle Zaal, Mark de Ridder, Laurens van Duin, Christiaan Vosjan, Patrick vd Waterlaat.

Trainers: Burak Yargan, Martin Vredenburg, Mo Elmorabit.
Teammanager: Burak Guler
Keeperstrainer: Marcel Böhne
Medische staf: Jarmo van den Blink
Vlaggers: Wessel Tabak en Appie Ouhamid.

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.

Delen: