Wedstrijdverslag Reaal Dronten – Dieze West

 
Eindelijk is de eerste driepunter binnen voor een ontketend Reaal Dronten!
In een boeiend voetbalspektakel zorgen de Reaalisten voor een daverende verrassing door koploper Dieze West op een 4-1 nederlaag te tracteren.
Na afloop volgde er enorme ontlading van vreugde en blijdschap in het rood zwarte bastion waar deze eerste overwinning uitbundig in de Reaal Arena werd gevierd.
Onze beide trainers Burak Yargan en Martin Vredenburg konden hun trotse pretoogjes niet langer onderdrukken en reageerden opgelucht na deze indrukwekkende teamprestatie.
Teammanager Stefan Halfwerk kon zijn geluk niet op en zette spontaan in zijn eentje de polonaise in.
Onderaan dit verslag staan alle uitslagen van de vierde klasse D en de opstellingen van beide teams.
 
Na de matige prestaties van de afgelopen weken heerste er een akelige stilte op sportpark De Munten te Dronten West.
Ongeveer 50 toeschouwers hadden de moeite genomen om deze wedstrijd te bezoeken.
Voorafgaand hadden de jongens van het tweede thuis met 2-4 van het derde van ASV Dronten verloren.
Bij Reaal ontbraken Jeffrey van den Brakel, Adil Elmorabit, Luc de Ridder, Thomas Bremer, Emre On en Martin Hoogendoorn.
Deze wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Dhr. Dirk Jansen uit Holten.
 
Tussen de palen stond onze vaste doelman Patrick van de Waterlaat.
Het centrale verdedigingsblok Mark de Ridder en Stefan Wermers werd ondersteund door de beide backs Jay Vahl en Daan Boutkan.
Op het middenveld moesten Remco Drenth, Nick Halfwerk en Branko Huiberts de lijnen gaan uitzetten.
In de frontlinie gingen Danny Mol, spits Nordin Hettinga en Giovanni Wegman op zoek naar de doelpunten.
De wisselspelers waren Jasper Vogelzang, Ilsam Hursepuny, Frank Boutkan en King Accasi.
 
Onze tegenstander Dieze West uit Zwolle heeft een technisch vaardige ploeg en probeerde meteen vanaf de aftrap voorin iets te forceren.
Met name de middenvelders Ilias Akloud, Redouan Akloud en Nejim el Atiaoui zochten naar de juiste openingen.
De grote nederlandse reus Anthony Everts stond in de verdediging.
Voorin loerden Rashid Lahzal, Mohammed El Bouhni en Levi el Atiaoui op hun kansjes.
In de beginfase dook namens Dieze West Mohamed El Bouhni dreigend op, maar hij schoot te gehaast en onbesuisd hoog over.
De rood zwarte duivels verstopten zich niet en kwamen er een aantal keren gevaarlijk uit.
 
Reaal begon furieus, ontketend en fel aan deze wedstrijd en verschenen in de eerste tien minuten drie keer dreigend voor het Zwolse doel.
Na een snelle eentwee tussen Danny Mol en Giovanni Wegman belandde het schot van Danny Mol op het dak van het doel.
Even later lieten de hardwerkende Branko Huiberts en ijverige Giovanni Wegman een mooi technisch hoogstandje zien waarna de inzet van Gio Wegman ternauwernood tot corner werd verwerkt.
Deze corner veroorzaakte een scrimmage op voor het Zwolse doel waar doelman Suleyman Toprak net op tijd redding kon brengen.
 
In de 10e minuut kwam Reaal Dronten op een verrassende 1-0 voorsprong toen verdediger Daan Boutkan met een schitterende dieptepass Giovanni Wegman op avontuur stuurde.
De kleine david stormde op de grote reus goliath af waarbij de lange sterke Zwolse verdediger Anthony Everts weggleed en door Gio Wegman in de luren werd gelegd.
Voorin hadden Nordin Hettinga en Branko Huiberts al positie gekozen.
 
Op volle snelheid haalde Diavollo Rosso heel fraai de achterlijn om vervolgens met een perfecte voorzet Branko Huiberts te bereiken.
Deze voorzet werd door Indorocker Branko Huiberts op waarde geschat en koelbloedig met een bekeken schuiver in de verre hoek langs doelman Toprak tegen de touwen geschoten voor de 1-0 voorsprong voor Reaal Dronten.
 
Na dit doelpunt probeerde Dieze West zich te herstellen en aan te zetten, maar onder aanvoering van Stefan Wermers, Mark de Ridder, Jay Vahl en Daan Boutkan stond de Dronter verdediging als een solide blok en gaven de Reaalisten weinig weg.
Er stond ook iemand van ASV Dronten langs de lijn om rechtsback Jay Vahl in actie te zien en deze oudleider van ASVD 2 was positief verrast over de ontwikkeling van Jay Vahl bij Reaal.
Langs de zijlijn stond keeperstrainer Edwin Boelens de jonge doelman Patrick van de Waterlaat aanwijzingen te geven.
 
De beide keeperstrainers Marcel Böhme en Edwin Boelens steken al hun energie in onze talentvolle jonge keepers.
In de eerste twintig minuten moest Reaal doelman Patrick van de Waterlaat slechts drie keer in actie komen, maar alle indraaiende voorzetten en hoge ballen waren een eenvoudige prooi voor de doelman van Reaal.
 
De Zwollenaren werden nu een tikkeltje ongeduldig en zagen schoten van Ilias Akloud en Nejim el Atiaoui worden geblokt.
Met vlotte combinaties en een snelle balcirculatie probeerde Dieze West er doorheen te komen, maar telkens weer stonden de Reaalisten op de goede plek om deze aanvallen te onderscheppen.
 
Vanuit de omschakeling kwamen de rood zwarten er drie keer gevaarlijk uit.
Bij elke onderschepping stonden Mark de Ridder, Stefan Wermers en Jay Vahl aan de basis van menig snelle Reaal counter.
Nadat de Zwolse doelman pardoes de bal tegen Reaal aanvaller Giovanni Wegman aanschoot nam Danny Mol de afvallende bal op zijn pantoffel die eenvoudig door de doelman van Dieze werd gekeerd.
De Zwolse doelman Toprak was zelf zo enorm geschrokken van zijn slippertje waarna hij zijn excuus aan zijn medespelers aanbood.
 
In de 28e minuut kreeg Reaal via Nordin Hettinga een grote kans om de voorsprong te verdubbelen.
Het grillige rood zwarte diamant sleurde weer als vanouds en dook daar plotseling supergevaarlijk op.
In eerste instantie werd zijn schot geblokt waarna de rebound ternauwernood door een Zwolse verdediger van de doellijn werd gehaald.
Even later tastte de Zwolse doelman mis bij een hoge voorzet waarna hij zich in tweede instantie wist te herstellen.
 
De Paarse Bolle Biestes lieten het hier niet bij zitten en probeerden met veel pressie en vlotte combinaties voorin iets te forceren.
Met name de nummer tien Nejim el Atiaoui was de grote uitblinker aan Zwolse zijde, maar echte grote kansen kreeg Dieze West niet.
Aan de andere kant was elke Reaal uitbraak gevaarlijk waarbij Giovanni Wegman, Nordin Hettinga en Remco Drenth dreigend opdoken.
Een vrije trap van Gio Wegman werd bij de tweede paal door Remco Drenth opgewacht die zijn kopbal tegen de paal uiteen zag spatten.
 
Vlak voor rust trokken de Zwollenaren weer eens ten strijde en reageerde Reaal razendsnel vanuit de omschakeling.
Het dynamische centrale verdedigingsduo Mark de Ridder en Stefan Wermers wisten puur op wilskracht stand te houden en het middenveld met Nick Halfwerk, Branko Huiberts en Remco Drenth te bereiken.
Een voorzet van Nordin Hettinga werd van dichtbij door Nick Halfwerk naastgekopt waarna inzetten van Branko Huiberts en Danny Mol ternauwernood tot corners werden verwerkt.
Reaal kreeg nog drie corners te nemen waar niets uitkwam.
Met een 1-0 voorsprong gingen we rusten.
 
De Reaal supporters reageerden verrast bij deze 1-0 voorsprong bij rust, maar spraken ook hun twijfels uit of de rood zwarten deze voorsprong vast konden houden.
Bij Dieze West spatte de individuele klasse er vanaf, maar kon je ook de spanningen en onderlinge irritaties van de gezichten zien.
De paars witten kunnen uitstekend voetballen, maar hebben mentaal problemen als het even tegenzit.
 
Beide teams begonnen ongewijzigd aan de tweede helft, maar na een harde charge van kleine david Gio Wegman bleef in de 47e minuut de grote reus goliath Anthony Everts geblesseerd liggen en kon hij niet meer verder.
Strompelend verliet de reus van Dieze West de Reaal Arena.
Voor hem kwam nu met de nummer twaalf Dennio Simons bij Dieze West binnen de lijnen.
 
In een boeiende en enerverende tweede helft kwam Reaal al snel op een 2-0 voorsprong.
Eerst wist de doelman van Dieze West nog een kopbal van Danny Mol onschadelijk te maken of in de 52e minuut ging het helemaal fout in de Zwolse verdediging.
 
Het was Danny Mol die deze verdedigingsfout wist te onderscheppen en alleen op doelman Toprak afstormde.
Oog in oog met de Zwolse doelman bleef Danny Mol beheerst en koelbloedig waarbij hij de subtiel doelman omspeelde om vervolgens de 2-0 voor Reaal tegen de touwen te schieten.
 
Na deze 2-0 gooide Dieze West alles op de aanval en kwamen de paars witten in de 60e minuut langszij voor de 2-1 aansluitingstreffer.
Een indraaiende corner zwaaide voor het Reaal doel en werd bij de eerste paal snoeihard door Dennio Simons tegen de touwen gekopt voor de 2-1 tegentreffer.
 
De Zwollenaren hadden geen tijd om voor de gelijkmaker aan te zetten of het rood zwarte diamant Nordin Hettinga sloeg meedogenloos toe voor de 3-1 voorsprong voor Reaal Dronten.
Een schitterende crossbal kwam voor de voeten van Nordin terecht die geen moment twijfelde en verwoestend hard de bal in de korte hoek schoot voor de bevrijdende 3-1 voor Reaal.
 
Halverwege de tweede helft probeerde het technische Dieze West nog iets te forceren, maar het spel oogde te gehaast. slordig en onzuiver.
De Zwollenaren hebben individueel goede voetballers, maar konden geen grip op de hardwerkende Reaalisten krijgen.
Vooraf waren de Reaal supporters bang dat breakdancer Nick Halfwerk fysiek tekort zou komen, maar deze wedstrijd ging Nick voorop in de strijd en liep hij alle gaatjes dicht.
In zijn felheid liep Nick ook nog tegen een onnodige gele kaart aan, maar hij deed het verrassend goed.
 
Op het middenveld werden er pittige felle duels uitgevochten waarbij de gemoederen weleens oververhit raakten.
Met name Indorocker Branko Huiberts had iets teveel sambal gegeten en moest na een pittige overtreding op Mark de Ridder door zijn eigen teamgenoten in bescherming worden genomen.
Mijn gedachten gingen even terug naar het verleden en onze trainer Burak Yargan reageerde attent door Branko naar de kant te halen om af te koelen.
Inmiddels was bij Reaal Dronten de snelle lichtflits King Accasi in de ploeg gekomen en dit was meteen goed te merken.
 
Met invaller King Accasi in de ploeg had Reaal veel meer dreiging voorin en kregen de rood zwarten drie goede kansen.
Een poging van de opgebloeide Nordin Hettinga zeilde nu rakelings naast.
In de 78e minuut werd een voorzet van Giovanni Wegman door King Accasi hard op het doel gekopt waarbij de Zwolse doelman moest lossen.
De rebound werd door Nordin Hettinga tegen de paal geschoten.
Aan de andere kant doken ook de paars witten nog twee keer gevaarlijk op, maar pogingen van Anthony Chachemir en Mohammed El Bouni leverden niets op.
 
In de 80e minuut zorgde mister Caribbean Blue Danny Mol voor een schitterend slotakkoord door op prachtige wijze de 4-1 tegen de touwen te schieten.
Hier ging een weergaloze aanval uit het schoolboekje van trainer Burak Yargan aan vooraf.
Een fluwelen dieptepass van Daan Boutkan werd door King Accasi in de loop meegenomen waarna diens voorzet bij Danny Mol terecht kwam.
Na een paar onnavolgbare passeerbewegingen legde Danny Mol aan voor een verwoestend geplaatst schot waar de Zwolse doelman geen antwoord op had.
Deze 4-1 maakte veel los bij de ongeveer 50 Reaal supporters die nu hun ogen niet konden geloven.
Een speler van Dieze West raakte nog geblesseerd en had op het veld verzorging nodig.
 
Na deze 4-1 had Danny Mol ook nog de vijfde treffer op zijn schoen, maar nadat hij de doelman had omspeelt werd zijn inzet vlak voor de doellijn door een Zwolse verdediger weggehaald.
In de slotfase verzuimde Reaal deze voorsprong uit te breiden, maar dit zou ook iets teveel van het goede geweest zijn.
In de slotfase kwam ook nog Jasper Vogelzang voor Nordin Hettinga binnen de lijnen.
Deze publiekswissel was een mooie opsteker voor Nordin die vandaag uitstekend speelde.
Het enige smetje op deze wedstrijd waren de vier gele kaarten voor Branko Huiberts, Danny Mol, Nick Halfwerk en Nordin Hettinga.
 
Onze vaste diehard supporter en TC man Martin Panhuise had vandaag zijn dag niet en miste drie van de vier doelpunten.
Bij het eerste doelpunt was Martin nog de ballen aan het oppompen en bij het tweede en derde doelpunt was hij een overgeschoten bal aan het halen en ijskoelen.
Inmiddels was ook Martin Panhuise weer standbye om als supporter een goaltje mee te pikken, maar telkens kwam Martin te laat en zag hij hoe Reaal in de slotfase verzuimde om meer afstand te nemen.
Toen Danny Mol de 5-1 leek te scoren veerde Martin overeind om daarna teleurgesteld weer om zich heen te kijken.
Speciaal voor clubman Martin Panhuise heb ik dus dit verslag geschreven.
 
Onder luid applaus van de ongeveer 50 supporters werd deze 4-1 overwinning uitbundig gevierd in het rood zwarte bastion.
In een kolkende Reaal Arena werd nu door leider Stefan de polonaise ingezet!
Deze verslaggever is een trotse Reaal man en wil alle spelers feliciteren met deze indrukwekkende teamprestatie.
 
Het gehele team niemand uitgezonderd verdient een groot compliment, maar na een rondvraag is er toch een speler van de wedstrijd uitgekozen.
Onze gehele verdediging stond als een solide blok en het was opvallend om te zien hoe Twenteboy en stugge tukker Stefan Wermers zich naast Mark de Ridder manifesteerde.
 
Het rood zwarte boegbeeld Stefan Wermers leek op een zijspoor te zijn beland, verguisd en bijna vergeten.
Ik ben in de jeugd zijn leider geweest en was erbij toen Stefan bijna tien jaar geleden zijn debuut in het eerste maakte.
Vorige week zat Stefan zich nog op de bank te verbijten, maar vandaag heb ik genoten van Stefan Wermers en heeft hij zijn visitekaartje weer afgegeven.
 
Man van de wedstrijd Reaal Dronten: Stefan Wermers
Man van de wedstrijd Dieze West: nummer tien Nejim el Atiaoui
 
Volgende week speelt Reaal Dronten een uitwedstrijd bij VV Wijthmen.
De rood witten uit Wijthmen verloren vandaag thuis met 1-2 van VSW.
Deze wedstrijd begint volgende week zaterdag 7 december om 14:00 op sportpark De Elshof te Wijthmen.
VV Wijthmen speelt in het rood wit en dus misschien verstandig om het uittenue mee te nemen.
De voorbeschouwing volgt later komende week!
 
Alle uitslagen van de vierde klasse D:
Reaal Dronten – Dieze West Zwolle 4-1
VV Wijthmen – VSW Windesheim 1-2
SV t-Harde – VV Wilsum 1-0
VV s-Heerenbroek – WZC Wapenveld 1-0
VEVO Veessen – VV Kampen 4-4
SV Zalk – SEH Heerde 2-1
Nrd Veluwe Boys – CSV 28 Zwolle AFG.
 
De opstelling van Reaal Dronten:
Patrick van de Waterlaat, Jay Vahl, Mark de Ridder, Stefan Wermers, Daan Boutkan, Remco Drenth, Nick Halfwerk, Branko Huiberts ( 72e King Accasi ), Danny Mol, Nordin Hettinga ( 85e Jasper Vogelzang ), en Giovanni Wegman.
Wissels: King Accasi, Jasper Vogelzang, Ilsan Hursepuny, Frank Boutkan.
Afwezig: Jeffrey van den Brakel, Emre On, Thomas Bremer, Adil Elmorabit en Martin Hoogendoorn.
Gele kaarten: Nick Halfwerk, Branko Huiberts, Nordin Hettinga, Danny Mol.
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainers: Edwin Boelens en Marcel Böhme.
Teammanager: Stefan Halfwerk
Medische staf: Lotte Bais
Assistent scheidsrechter: Rene Kranenburg
 
De opstelling van Dieze West:
Suleyman Toprak, Sohel Mazouz, Jesse Betaze, Ilias Akloud, Redouan Akloud, Nejim El Atiaoui, Razhid Lahzal, Anthony Everts ( 47e Dennio Simons ), Anthony Chachemir, Mohamed El Bouhni en Levi El Atiaoui.
Wissels: Dennio Simons, Ozan Altay en Shimeri Nima.
Gele kaart: Mohamed El Bouhni
Afwezig: Robert Stegeman
Trainer: Tom IJzerman
Teammanager: Jessica Mulder
Materiaalman: Henk Hulleman
Assistent scheidsrechter: Jan Mulder
 
De scheidsrechter: Dhr. Dirk Jansen uit Holten
Toeschouwers: 50
 
Verslaggever: Klaas Huisman.
Delen:

Leave a comment