Wilsum – Reaal dronten 5-2 (2-2)

In een aantrekkelijke, dynamische en levendige wedstrijd gaat Reaal Dronten totaal onnodig met een ruime 5-2 onderuit bij VV Wilsum.

De Reaalisten lieten in de beginfase een paar goede kansen liggen, maar konden daarna geen vat krijgen op de stugge fysiek sterke oranjehemden.
Bij VV Wilsum ontpopte aanvaller Daniel Niemeijer zich als de grote man door drie van de vijf treffers op zijn conto te nemen maar het mag ook zijn doelman Teko Malanda bedanken die met name in de eerste helft een paar fraaie reddingen in huis had.

Het verloop!
Reaal was in de beginfase technisch de betere ploeg en kreeg goede kansen.
Uit een prachtige aanval nam Reaal in de 35e minuut via Jelle Zaal met 0-1 de leiding.
Na een enorme geklungel in de verdediging kwam Wilsum vlak voor rust op 1-1.
Tot aan de rust was er weinig aan de hand, maar na rust sloop er angst en onzekerheid in de ploeg en kreeg Wilsum grote kansen.
Na 60 minuten stond er een 2-2 tussenstand op het scorebord waarna de rood zwarten deze wedstrijd in een mum van tijd compleet uit handen gaven.
De hemelsluizen gingen open en de regen kwam met bakken uit de hemel waarna het letterlijk begon te spoken onderaan de IJsseldijk.

Stilte!
Een onwerkelijke ambience op het verlaten sportpark De Wijde Blik!
Vanwege de coronamaatregelen mochten er geen toeschouwers binnen de hekken en waren naast de stafleden alleen bestuursleden en actieve kaderleden welkom.
Namens Reaal Dronten waren er twee bestuursleden meegekomen.
Buiten de hekken hadden zich toch nog enkele tientallen toeschouwers verzameld om een glimp van deze wedstrijd te kunnen zien.

Hartverwarmend!
Ondanks deze strenge regels stonden er enkele tientallen toeschouwers buiten de hekken rondom het sportpark of bovenop de IJsseldijk om op afstand deze wedstrijd te kunnen zien.
Sommige supporters hadden hun toeters meegenomen en zaten met hun campingstoeltjes op een zandheuvel om hun team op gepaste afstand aan te moedigen.
Zelfs bovenop de bouwcontainers buiten het sportpark zaten de jeugdige VV Wilsum supporters om hun helden in actie te zien.
Dit surrealistische beeld was werkelijk hartverwarmend en zeer emotioneel om te zien!

Gastvrij!
De bestuurskamer was gelukkig wel open en we mochten met maximaal drie bezoekers op gepaste afstand daar een bakkie koffie halen.
Langs deze weg wil ik het bestuur van VV Wilsum bedanken voor hun gastvrijheid en hartelijke ontvangst!
Onderaan dit verslag staan de opstellingen van beide teams en alle
uitslagen van de vierde klasse D.
Bij Reaal ontbraken Gio Wegman, Danny Mol, Bas vd Berg, Anne Wilkins, Taha Fawzi, Nick Halfwerk en Shaquile Williams.

Opstelling Reaal Dronten:
Tussen de palen doelman Patrick van de Waterlaat met daarvoor het centrale blok Christiaan Vosjan met Ashwin van Kasteel.
Op de backs Achraf Ouhamid en Jay Vahl met op het middenveld Adil Elmorabit, Adnana Ouhamid en Tim Murks.
In de voorhoede Islam Abdelsalam, spits Tarik Ibrahim en Jelle Zaal.
De wisselspelers waren Nordin Hettinga, Ihsan Turan, Berkan Ciloglan, Jasper Vogelzang en Ayrton Neyenhuis.

Hoopvol!
Dan nu de wedstrijd want de beginfase zag er hoopvol en veelbelovend uit.
De Reaalisten trokken meteen ten aanval en verschenen in de eerste tien minuten vijf keer gevaarlijk voor het oranje doel.
Een slimme steekbal van Adil Elmorabit op Jelle Zaal werd ternauwernood onderschept waarna de doelman van Wilsum drie keer in actie moest komen om Jelle Zaal, Adnana Ouhamid en Tarik Ibrahim van het scoren te houden.
De mooiste kans in deze fase was voor Jelle Zaal die oog in oog met de doelman vergat om de score te openen.
Een ziedend schot van Tarik Ibrahim werd met moeite door de doelman van Wilsum tot corner verwerkt.

Onrustig!
Ondanks deze hoopvolle beginfase haperde de omschakeling bij Reaal Dronten en stond het verdedigend niet helemaal goed.
De thuisploeg toonde een flinke portie strijd, inzet en teamspirit en kreeg gaandeweg ook een paar kansjes.
Voetbaltechnisch was Reaal Dronten de betere ploeg, maar het oogde allemaal slordig en vooral onrustig in de omschakeling.
Bij elke hoge bal van VV Wilsum sloop er twijfel en onrust in de Reaal verdediging en was het telkend alle hens aan dek.

Kick en Rush!
De gehele eerste helft creeerde een spontaan aanvallend Reaal Dronten een veldoverwicht en kregen de rood zwarten een paar goede kansen om op voorsprong te komen.
De thuisploeg stroopte ondertussen de mouwen op en probeerde met teamspirit en kick en rushvoetbal het heft over te nemen.
Vanuit de omschakeling reageerde het taaie en stugge VV Wilsum en lieten ook de oranjehemden een paar fraaie aanvallen zien.
Met typisch engels kick en rushvoetbal probeerde VV Wilsum met lange hoge en diepe ballen hun frontlinie te bereiken.
Hier had de verdediging van Reaal Dronten geen adequaat antwoord op en gaandeweg kraakte en piepte het rood zwarte bastion.

Kansen!
De beste kansen waren voor Reaal Dronten maar helaas hadden Jelle Zaal, Tim Murks, Islam Abdelsalam en Tarik Ibrahim hun vizier niet op scherp staan.
De allermooiste kans was in de 18e minuut voor Jelle Zaal die bij een snel genomen vrije trap door Adnane Ouhamid vogelvrij voor het oranje doel opdook, maar Wilsum doelman Teko Malanda bracht fraai redding.
De thuisploeg oogde dreigend bij de indraaiende corners van Rienk vd Wetering maar verder dan een kopbal en enkele afzwaaiers kwamen de oranjehemden nog niet.
Reaal doelman Patrick van de Waterlaat tornde bij de hoge ballen boven iedereen uit en hield zich in deze fase goed staande.

Omzetting!
Het middenveld haperde bij Reaal en liet onder druk steken vallen waardoor Trainer Burak Yargan besloot om Tim Murks op nummer tien te zetten en Adnana Ouhamid naar de flanken te sturen.

Voorsprong!
In de 35e minuut kwam Reaal Dronten uit vlotte aanval via Jelle Zaal op een 0-1 voorsprong.
Het was Adnane Ouhamid die met een prachtige pass Tim Murks richting de achterlijn stuurde.
De strakke voorzet van Tim Murks was precies op maat voor Jelle Zaal die met een fraaie intikker de 0-1 liet aantekenen.
Deze treffer werd volop gevierd in het rood zwarte kamp waarna het plotseling helemaal fout ging.

Gelijkmaker!
In de 40e minuut stond onze doelman Patrick van de Waterlaat op het punt de bal uit te trappen of plotseling riep onze linksback Achraf Ouhamid dat hij graag de bal wilde hebben.
Vanuit zijn ooghoeken had Achraf niet de aanvaller van Wilsum gezien die hem de bal ontfutselde en meteen een strakke voorzet gaf.
Van dichtbij scoorde Wilsum aanvaller Daniel Niemeijer met een simpele intikker de 1-1 gelijkmaker.

Woedeuitbarsting!
De beide trainers van Reaal Dronten konden hun woede over dit geklungel niet langer verstoppen en reageerden in duidelijke taal naar de spelers toe om de boel weer scherp op de rails te krijgen.
De rood zwarten reageerden meteen en verschenen vlak voor rust nog via Tarik Ibrahim en Jelle Zaal dreigend voor het doel, maar er werd niet meer gescoord.
Met een 1-1 tussenstand gingen we rusten.

Rust!
Beide teams gingen in de rust niet naar de kleedkamer en kregen op het veld de nodige instructies en warme thee!
Rondom het sportpark hadden zich buiten de afrastering enkele tientallen supporters verzameld die zich nu ook af en toe lieten horen.
Bij VV Wilsum zou met nummer twaalf Jurre Heldoorn voor Melvin Hofstede binnen de lijnen komen.
Reaal trainer Burak Yargan zou nog tot de 60e minuut wachten met zijn eerste wissel.

Valse start tweede helft!
De rood zwarten begonnen slecht aan de tweede helft en kwamen met de schrik vrij.
Het was nu een ontketend en furieus VV Wilsum wat de aanval zocht en een paar grote kansen kreeg,
De verdediging van Reaal Dronten wankelde en stond op instorten maar zagen namens Wilsum de spelers Bart Schoonhoven, Rienk vd Wetering, Patrick Plette en Daniel Niemeijer grote kansen missen.
Twee keer stond Reaal doelman Patrick van de Waterlaat op de goede plek om redding te brengen.

Balans!
Gaandeweg ging deze oranje storm liggen en kropen de Reaalisten uit hun schulp.
In de 55e minuut was daar een kansje voor Jelle Zaal, maar de doelman van Wilsum greep goed in.
Even later had Tarik Ibrahim een bevlieging maar diens schot zeilde rakelings naast.

Achterstand!
Net op het moment dat Reaal zich leek te herstellen sloegen de oranjehemden meedogenloos toe voor de 2-1 voorsprong.
Dit gebeurde in de 60e minuut toen invaller Jurre Heldoorn met een strakke diagonale schuiver in de verre hoek de 2-1 voor Wilsum liet aantekenen.

Snelle gelijkmaker!
Meteen vanaf de aftrap stond het alweer gelijk en had Reaal een snel antwoord klaar voor de 2-2.
Op de linkerflank had Islam Abdelsalam een snelle actie in huis werd met een steekbal Tarik Ibrahim gevonden.
Vanaf randje strafschopgebied scoorde Tarik Ibrahim met een fraai schot in de korte hoek de 2-2 gelijkmaker.
De doelman van Wilsum zat nog even aan deze bal maar reageerde te laat.

Wissels:
Trainer Burak Yargan bracht nu aanvaller Nordin Hettinga voor de moegestreden middenvelder Tim Murks binnen de lijnen.
Er volgden een paar aanpassingen en omzettingen om deze wedstrijd te kunnen beslissen, maar helaas pakte het volledig anders uit.
De rood zwarten lieten twee goede kansen liggen om op voorsprong te komen en heel even leek Reaal Dronten met Nordin Hettinga in de ploeg door te drukken of vanuit de omschakeling ging het helemaal mis.

Strafschop Wilsum!
In de 72e minuut was daar een snelle uitbraak van VV Wilsum en ging verdediger Jay Vahl in de fout door onnodig hands te maken.
Tot dit moment in de 72e minuut speelde rechtsback Jay Vahl een puike wedstrijd tot dat daar zijn uitgestoken hand een strafschop voor VV Wilsum veroorzaakte.
Heel zuur voor Reaal Dronten maar ook voor verdediger Jay Vahl die alles in de strijd gooide en een goede wedstrijd stond te ballen.
De bal ging op de stip en vanaf elf meter scoorde invaller Jurre Heldoorn zijn tweede treffer door deze strafschop snoeihard boven in de touwen te jagen voor de 3-2 voorsprong voor VV Wilsum.

Wissels:
In de slotfase kwamen bij Reaal nog Ihsan Turan en Ayrton Neyenhuis voor de moegestreden Christiaan Vosjan en leeggespeelde Adnane binnen de lijnen, maar het mocht allemaal niet meer baten.
Bij VV Wilsum kwam nog Joram Riezebos voor Bart Schoonhoven binnen de lijnen.

Slotfase!
Reaal kreeg in de slotfase via Jelle Zaal en Tarik Ibrahim nog twee goede mogelijkheden en probeerde fel aan te dringen om voorin iets te forceren.
Het fysiek sterke VV Wilsum bleef overeind en kwam er vanuit de counter razendsnel en gevaarlijk uit.
In de slotfase viel de definitieve beslissing toen de nummer elf Daniel Niemeijer het op zijn heupen kreeg.
Lange tijd was Daniel Niemeijer onzichtbaar, maar met drie doelpunten had hij een belangrijke aandeel in deze 5-2 overwinning voor Wilsum.

Beslissing!
Bij balverlies haperde de omschakeling bij Reaal en kwam er weer een hoge diepe bal die precies goed achter de verdediging viel.
In de 85e minuut slalomde en baande Daniel Niemijer zich met snelle passeerbewegingen een weg door de Reaal verdediging.
Met een geplaatst schot in de korte hoek passeerde hij Reaal doelman Patrick van de Waterlaat voor de 4-2 voor VV Wilsum.

Stuiptrekking!
De rood zwarten probeerden het nog eens, maar bleven achterin enorm kwetsbaar.
Elke uitbraak van Wilsum was nu gevaarlijk en de 5-2 zou ook nog vallen.
In de 90e minuut scoorde Daniel Niemeijer met een verwoestende uithaal in de verre hoek de 5-2 en was het over en uit.
Bij Reaal Dronten kreeg vooral grensrechter Hans Hettinga de nodige complimenten van iedereen maar was er verder geen man van de wedstrijd!

De thuisploeg bedankte het trouwe thuispubliek die buiten de hekken zich op afstand hadden verzameld en ook bovenop de IJsseldijk en buiten bij de ingang stonden om hun team aan te moedigen.

Volgende week speelt Reaal Dronten een thuiswedstrijd tegen Noord Veluwe Boys uit Hattemerbroek die vandaag met 1-3 onderuit gingen tegen Dieze West.
VV Wilsum speelt volgende week een uitwedstrijd bij SEH in Heerde.

Alle uitslagen van de Vierde Klasse D:
VV Wilsum – Reaal Dronten 5-2
Nrd Veluwe Boys – Dieze West Zw. 1-3
CSV28 Zwolle – WZC Wapenveld 0-2
SV Zalk – Sv t-Harde 1-1
VV sHeerenbroek – VEVO Veessen 4-0
EZC84 Epe – SEH Heerde 2-4
VSW Windesheim – VV Wijthmen 2-4

De opstelling van VV Wilsum:
Teko Malanda, Dennis Zwanepol, Marijn Mijnheer, Joeri Stuivenvolt, Rene Dorgelo, Patrick Bastiaan, Bart Schoonhoven ( Joram Riezebos ), Rienk vd Wetering, Melvin Hofstede ( Jurre Heldoorn ), Patrick Plette en Daniel Niemijer.
Wissels: Doelman Jesse Riezebos, Jurre Heldoorn, Joram Riezebos, Robin Mijnheer, Alwin vd Wetering.
Trainers: Dick Schrijer en Jan van Spijker.
Teammanager: Erik Heldoorn
Keeperstrainer: Gerhard Bolt
Assistent scheidsrechter: Jan Riezebos

De opstelling van Reaal Dronten:
Patrick van de Waterlaat, Jay Vahl, Christiaan Vosjan ( Ihsan Turan ), Ashwin van Kasteel, Achraf Ouhamid, Adil Elmorabit, Tim Murks (Nordin Hettinga ), Adnane Ouhamid ( Ayrton Neyenhuis ), Jelle Zaal, Tarik Ibrahim en Islam Abdelsalam.
Wissels: Ihsan Turan, Jasper Vogelzang, Ayrton Neyenhuis, Berkan Ciloglan en Nordin Hettinga.
Gele kaart: Nordin Hettinga
Trainers: Burak Yargan en Martin Vredenburg
Keeperstrainers: Marcel Bohne en Edwin Boelens
Teammanager: Stefan Halfwerk
Medische staf: Lise de Boer en Stefan Rutte
Assistent scheidsrechter: Hans Hettinga

De scheidsrechter: Dhr. Henk Zwakenberg uit Nijverdal
Toeschouwers: 0 binnen de hekken, 50 buiten de hekken!

Verslaggever: Klaas Jacob Huisman.

Delen:

Leave a comment